2007 yılında Avusturalya’da başlayan ve bu yıl 10’uncu kez düzenlenen etkinlik, Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından kısa sürede 7 kıtada 150’nin üzerinde ülkeye yayıldı. Kentleri ve ülkeleri temsil eden anıtsal yapılar başta olmak üzere her kentte binlerce bina bu eyleme katılıyor. Bu yıl dünyada iklim değişikliğinden en çok etkilenecek yerlerden biri olan Akdeniz Havzası’na dikkat çekmek için tüm dünyada Dünya Saati etkinliklerini düzenliyor. WWF, proje kapsamında son dört yıl boyunca iklim değişikliğinin Toros Dağları üzerindeki Konya Orman Bölge Müdürlüğü ormanları üzerindeki olası etkilerini inceleyerek önlemler geliştirdi.
Geçtiğimiz yıllarda; İstanbul’da Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Beylerbeyi Sarayı, Küçüksu Kasrı, Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi, Sultanahmet Cami ve Ortaköy Cami gibi anıtsal yapılar; İzmir Saat Kulesi, valilikler, belediyeler ve kurumlar bu etkinliğe katılmıştı. ÇEDAŞ ise 25 Mart Cumartesi akşamı saat 20.30 ile 21.30 arasında tüm dünyayla eşzamanlı olarak tüm binalarının ışıklarını söndürerek etkinliğe destek verecek.
ÇEDAŞ, 'Dünya Saati' Etkinliğine Işıklarını Söndürerek Destek Verecek
Sivas, Tokat ve Yozgat’ta 920 bin aboneye kaliteli ve kesintisiz enerji götüren Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ), küresel iklim değişikliği sorununa dikkat çekmek için gerçekleştirilen ’Dünya Saati’ etkinliğine 59 işletme binasının ışıklarını söndürerek destek verecek.