Cedidiye Cami Meydanla Bütünlesiyor

Cedidiye Cami Meydanla Bütünlesiyor

Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü’nün girisimleri ile degisim ve dönüsümün baslatildigi Cedidiye Meydaninin en önemli sembolü olan Cedidiye Cami, yeni minarelerinin de tamamlanmasiyla daha da göz kamastirici hale gelmis olacak.

Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü’nün üzerinde hassasiyetle durdugu Cedidiye Cami ve meydan düzenleme çalismalari araliksiz sekilde sürdürülüyor. Bedesten tarzi yapilarin yerini aldigi ve derme çatma görüntünün ortadan kaldirildigi meydanda insasi tamamlanan cami minarelerine yönelik alt kisim döseme çalismalari baslatildi.

Kisa süre önce camiinin karakteristik özelligini yansitan tas dokunun ön plana çikmasi ve yeni minarelerle uyum saglayacak sekilde seçilen boya uygulamasinin ve kubbe iç kisimlarina yönelik izolasyon çalismalarinin tamamlanmasinin ardindan minarelerin tas döseme çalismalari için hazirliklar tamamlanmisti.

Bekleme süresi içerisinde kubbe dis kisimlari ile minarelerin konik üst kisimlarinda bulunan kursun kaplamalarin mikro kumlama yöntemi ile temizlenmesiyle birlikte hazirliklarini tamamlayan ekipler, minarelerin yükseldigi kaidelere uygun sekilde tas ile kaplanmaya baslandi.

Ince isçilik gerçeklestirerek, en ince ayrintisina kadar ölçülüp bir düzen içerisinde taslari yerlestiren ekipler, kisa süre içerisinde çalismalarini tamamlayarak minareleri camiye yakisir hale getirmeyi planliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile