Çekerek'te 900 Öğrenciye Aşı Yapılacak

Çekerek'te 1. sınıf ve 8'inci sınıfta eğitim gören 900 öğrenciye yaşlarına göre tetanoz, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, difteri ve boğmaca hastalıklarına karşı aşı yapacak.


Toplum Sağlığı Sorumlu Tabibi Dr. Zeynep Karakaya yaptığı açıklamada, aşının, insanların hasta olmaması için daha öncede zayıflatılmış mikropların vücuda verilmesi olduğunu ifade ederek, aşı vücudun bağışlık sistemini güçlendiğini söyledi.

Aşı vücutta hastalıklara reaksiyon göstermesi ve insanların hasta olmamasını sağladığını belirten Karayaka, şunları kaydetti:

"Okullarda bağışıklama hizmeti; enfeksiyona yakalanmadan çok daha önce çocuklarımızı aşılayarak enfektif hastalıklara yakalanmalarını önleme amacı ile yürütülen bir sağlık hizmetidir. Bu kapsamda birinci sınıfta, difteri, boğmaca, tetanoz, inaktif polio, kızamık, kızamıkçık, kabakulak aşıları ile sekizinci sınıfta difteri ve tetonoz aşıları uygulandığını Çekerek ilçemizde bağışıklamaya tabi olan yaklaşık 900 çocuk bulunmakta olup aşılama hizmetimiz tüm ebe hemşire ve sağlık memurlarımızın iştirak ile başlamış bulunmaktadır ve şu ana kadar 300 kadar çocuk aşısı yapılmış ve diğer okullarda da devam etmektedir. Bağışıklama hizmeti boyunca öncelikli olarak Halk Sağlığı Kurumumuza verdiği destelerden dolayı, sonrasında bütün fedakarlığı üstlenen ebe hemşire ve sağlık memurlaımıza ve ekip başkanları olarak hekimlerimize,ciddi hassasiyet gösteren öğretmenlerimize ve değerli ebeveyinlerimize teşekkür ederiz. Sağlıklı bir gelecek ve toplum için asılama ile bağışıklama hepimiz icin en önemli hedeflerden biri olmaya devam edecektir."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile