Çelebi Hindistan'daki Yolcu Trafiğinin De Büyük Bir Bölümüne Hizmet Vermeye Başladı

Çelebi Holding Hindistan'da yaklaşık 1 yıldır sürdürmekte olduğu Mumbai Chhatrapati Shiaji Uluslararası Havalimanı yer hizmetleri faaliyetlerinin yanı sıra, kargo antrepo işletmeciliği hizmeti verdiği Delhi Uluslararası Indra Gandhi Havalimanı'nda 2 Haziran'dan itibaren yer hizmetleri de vermeye başlarken Çelebi Holding'den yapılan açıklamada,

  Çelebi Holding Hindistan ' da yaklaşık 1 yıldır sürdürmekte olduğu Mumbai Chhatrapati Shiaji Uluslararası Havalimanı yer hizmetleri faaliyetlerinin yanı sıra , kargo antrepo işletmeciliği hizmeti verdiği Delhi Uluslararası Indra Gandhi Havalimanı ' nda 2 Haziran ' dan itibaren yer hizmetleri de vermeye başlarken Çelebi Holding ' den yapılan açıklamada , " Çelebi Hava Servisi , Hindistan ' daki en önemli iki havalimanında da ana servis sağlayıcısı oldu " denildi .
Türk ve uluslararası havacılık yer hizmetleri sektörünün köklü ve öncü şirketi Çelebi , Hindistan ' da yaklaşık 1 yıldır sürdürmekte olduğu Mumbai Chhatrapati Shiaji Uluslararası Havalimanı yer hizmetleri faaliyetlerinin yanı sıra , kargo antrepo işletmeciliği hizmeti verdiği Delhi Uluslararası Indra Gandhi Havalimanı ' nda 2 Haziran ' dan itibaren yer hizmetleri de vermeye başladı .
Celebi Ground Handling Delhi Pvt . Ltd . , Delhi Uluslararası Indra Gandhi Havalimanı ' ndaki ilk yer hizmetlerini , 2 Haziran 2010 tarihinde saat 19 . 00 ' da IGI Terminali ' nde Air Astana ' ya verdi . Bu ilk hizmet ile birlikte ; Delhi sivil havacılığı da son teknoloji ürünü yer hizmetleri ekipmanları , eğitimli kalifiye personeli ve 5 yıldızlı Çelebi hizmet kalitesi ile tanışmış oldu .
Hatırlanacağı üzere Delhi Indra Gandhi Uluslararası Havalimanı işletmecisi Delhi International Airport Private Ltd . ( DIAL ) şirketi tarafından , 10 yıl süre ile havaalanı yer hizmetlerinin yürütülmesi için açılan lisans ihalesini Çelebi Hava Servisi A . Ş . ( ÇHS ) kazanmıştı . Türk Sivil Havacılığı yer hizmetleri sektörünü uluslararası arenada gerçekleştirdiği , yatırım ve faaliyetleriyle büyük bir başarı ile temsil eden ÇHS , ihale sonrası gerekli çalışmaları ve süreçleri büyük bir hızla tamamlayarak , Delhi Indra
Gandhi Uluslararası Havalimanı ' nda yer hizmetleri vermek için hazırlıklarını tamamladı . ÇHS , Mumbai Chhatrapati Shivaji Uluslararası Havalimanı ' nda 2009 yılı Temmuz ayında faaliyete geçmesinin ardından , 2 Haziran 2010 tarihi itibari ile Delhi Indra Gandhi Uluslararası Havalimanı ' nda da faaliyete geçmesiyle birlikte , Hindistan ' daki en önemli iki havalimanında da yer hizmetleri sunumuna başladı .
Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Can Çelebioğlu ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Canan Çelebioğlu Tokgöz , Delhi İndra Gandhi Uluslararası Havalimanı ' nda yer hizmetleri sunumuna başlanmasıyla ilgili olarak yaptıkları açıklamada , şöyle dedi :
" Delhi Indira Gandhi Uluslararası Havalimanı ' nda yer hizmetlerimizi başlatmaktan çok mutluyuz . Delhi ' de yer hizmetlerinin faaliyete geçmesiyle birlikte Çelebi Hava Servisi , Hindistan ' daki en önemli iki havalimanında da ana servis sağlayıcısı oldu . Böylece Çelebi , Hindistan ' daki yolcu trafiğinin büyük bir bölümüne de hizmet vermeye başlamış oldu . Bu hizmet başlangıcı ile birlikte havaalanı , bugüne kadar yer hizmetlerinde gördüğü en iyi hizmet ve teknolojiye şahit olacaktır . "
Çelebi ' nin bir süredir kargo hizmetlerini de sunduğu Delhi Uluslararası Indra Gandhi Havalimanı , Mumbai Uluslararası Havalimanı ile birlikte , Hindistan ' ın yüksek hava trafiğine sahip iki havalimanından biri konumunda . Havalimanında , yılda yaklaşık 23 milyon yolcuya ve 220 bin uçuş hareketine hizmet veriliyor . Havalimanında yapılacak alt yapı yatırımlarıyla birlikte ; 2012 yılında yıllık 37 milyon , 2016 yılında 50 milyon ve 2021 yılında ise 66 milyon yolcuya hizmet sunması hedefleniyor . Delhi ' de başlayan
yer hizmetleri ile birlikte Çelebi ' nin , aralarında Hindistan ' daki Mumbai Chhatrapati Shivaji ve Macaristan ' daki Budapest Ferihegy Havaalanlarının da bulunduğu hizmet verdiği önemli ve uluslararası havalimanı sayısı 29 ' a çıktı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile