Çelebi; 'Siddete Karsi Caydirici Ve Önleyici Önlemler Acilen Alinmali'

Çelebi; 'Siddete Karsi Caydirici Ve Önleyici Önlemler Acilen Alinmali'

Istanbul’da bir ögretmenin hayatini kaybetmesiyle tekrar gündeme gelen ögretmene siddet ile ilgili açiklamada bulunan Demokrat Egitimciler Sendikasi (DES) Genel Baskani Ishak Çelebi, son günlerde egitimcilere yönelik yasanan siddet olaylarini kinadi.

“Ögretmene uygulanan siddet olaylari vuku buldugunda, sorumluluk makamlarini isgal edenlerin kinama mesajlarini tabii ki olumlu buluyoruz” diyen Çelebi, “Ancak, yetki sahibi olanlarin, sadece kinamakla yetinmesini bir zafiyet olarak gördügümüzü ve kendilerinden daha somut adimlar atmalarini bekliyoruz. Egitim çalisanlarina uygulanan siddeti protesto etmek amaciyla 10 Mayis 2024 Cuma günü tüm ögretmenlerimizle ve egitim çalisanlarimizla birlikte tam gün is birakiyoruz” dedi.

Çelebi yaptigi açiklamada, “Son yillarda üzülerek sahit oluyoruz ki, ögretmene siddet vakalari artik siradanlasmis üçüncü sayfa haberleri arasina girmis durumdadir. Neredeyse gün geçmiyor ki, ögrenci ya da veli tarafindan sözlü ya da fiziki siddete maruz kalan bir ögretmen haberiyle karsilasmayalim. Ögretmenlerimizin motivasyonuna, itibarina, sihhatine ve hatta canina kast eden siddet vakalari, artik egitim hayatimizin en hayati problemlerinden birisi haline gelmistir. Bu aci haberlerin sonuncusu Istanbul Eyüp Sultan’da özel bir lisede okul müdürü olan Ibrahim Okutgan’in bir ögrencisinin silahli saldirisi sonucu hayatini kaybetmesidir. Ibrahim Okutgan ögretmenimize yüce Allah’tan rahmet, yakinlarina ve egitim camiamiza sabir ve bassagligi temenni ediyoruz” diye konustu.

Çelebi, Ögretmene ve tüm kamu çalisanlarina yönelik siddet hadiseleri üzerine ciddi idari ve hukuki tedbirler ivedilikle alinmasi gerektigini kaydederek söyle konustu: “Tüm Kamu Kurum ve Kuruluslarinda siddet vakalari konusunda önleyici ve caydirici tedbirleri hayata geçirecek mevzuat düzenlemeleri zaman kaybedilmeksizin hayata geçirilmelidir. Psikolojik danismanlik hizmetlerinin etkin hale getirilmesi, disiplin yönetmeliklerinin yetersizliklerinin giderilmesi, okullarda güvenlik önlemlerinin alinmasi vs. gibi düzenlemelerin yani sira hepsinden öncelikli olarak ögretmenlerin itibarinin artirilmasina yönelik tedbirlerin alinmasi kaçinilmazdir. Ögretmene verilen deger hususunda ögrenci ve ailelerin bilinçlendirilmesi, ögretmene siddet vakalarinin önünün alinmasi anlaminda gözden kaçirilmamasi gereken hususlarin basinda gelmelidir.

Tekraren Milli Egitim Bakanligi’na ve Hükümete çagrida bulunuyoruz: Artik sabirlar tükendi! Buradan ilan ediyoruz; siddet konusunda gerekli mevzuat düzenlemeleri yapilmaz ise, bundan sonra yasanabilecek siddet vakalarinin sorumlularindan birisi olarak bu tedbirleri almayan makamlari görecegiz! Ayrica medya kuruluslarinin ögretmenlerimizin itibarini rencide edici haberlerden kaçinmalari, ögretmene saygi ve degeri öne çikaran yayinlara öncelik vermelerinin de ögretmene siddet olaylarinin önlenmesi anlaminda katkisi olacagini da hatirlatmak istiyoruz.

Istanbul’da kaybettigimiz Ibrahim Okutgan basta olmak üzere hayatini kaybeden tüm Sehit ögretmenlerimizi rahmetle aniyor, siddete maruz kalmis meslektaslarimiza geçmis olsun diyoruz. Ögretmene siddeti lanetlerken bir daha benzeri hadiselerle kamuoyuna gündemine gelmemeyi diliyoruz. Unutmayalim; ögretmene sahip çikmak gelecegimize sahip çikmaktir.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile