Çelebibağı Belediyesi'nden Halk Toplantısı

Çelebibağı Belediyesi'nden Halk Toplantısı

Van'ın Erciş ilçesine bağlı Çelebibağı Belde Belediyesi, deprem sonrası yaşanan sorunları görüşmek ve vatandaşlarla çözüm yollarını tartışmak amacıyla halk toplantısı düzenledi.

İnönü Mahallesi'nde gerçekleşen halk toplantısında konuşan Çelebibağı Belediye Başkanı Veysel Keser, Erciş'te meydana gelen depremin ardından Çelebibağı beldesinin mahallelerinde halkla buluşma toplantıları düzenlediklerini ve toplantıların temelinin ise yaşanan felaketin izlerinin silinmesini hedeflediklerini söyledi.

Deprem sonucu zarar gören belde halkının maddi kayıplarının telafi edilmesi için ortak fikirlerle çözüm üreteceklerini aktaran Keser, 'Bu deprem, bölgede yaşadığımız ilk deprem değil. 24Kasım 1976 yılında da merkez üssü Van'ın Muradiye ilçesi Çaldıran bucağı olan 7,5'lik deprem yaşamıştı. Bu felakette 3 bin 840 insanımız hayatını kaybetmişti. Önemli olan bizim bunlardan ders çıkartarak ona göre çalışma yürütebilmemizdir ' dedi.

Belediyenin 2012 yılı içinde yapacağı projeleri de vatandaşlara anlatan Belediye Başkanı Keser, bölgede yaşanılan deprem sonucu beldenin de ciddi bir tahribata maruz kaldığını ifade etti.

Keser, 'Belediye olarak bu yıl içinde halkın gezip alışveriş ve eğlenebileceği bir kültür merkezi projesini hayata geçireceğiz. 23 Mart 2012 tarihinde kültür merkezinin ihalesi yapılacaktır. Nisan ayında ise inşaatına başlanacaktır. Yapacağımız kültür merkezi Çelebibağı beldesini modernleşmesine katkı sunacaktır.Ayrıca, kısmet olursa 2012 sonunda Çelebibağı halkının yol su ve ulaşım gibi birçok önemli sorununu da çözmeyi hedeflemekteyiz. Beldemize 40 yılda yapılmayan hizmetleri biz üç yılda gerçekleştirdik. Belediye olarak Çelebibağı'nı modern bir kent haline getireceğiz. Bu konuda da çok karlıyız ' şeklinde konuştu.

Mahalle sakinleri ise, yaptıkları konuşmada tarım ve hayvancılıkla uğraştıkları için evlerinin kendi arsaları üzerinde yapılmasını istediklerini ifade etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile