Çelik Açiklamasi 'Bursa'nin Meydan Hayâli Gerçek Oluyor'

Çelik Açiklamasi 'Bursa'nin Meydan Hayâli Gerçek Oluyor'

Osmangazi Belediyesi’nin Bursa’nin merkezinde insaat çalismalarini sürdürdügü Osmangazi Meydani, sehrin en önemli prestij projelerinden biri olarak büyük ilgi görüyor. Meydan insaatini yerinde inceleyen Gida, Tarim ve Hayvancilik eski Bakani Faruk Çelik, Bursa’nin gerçek bir meydan hayâlinin gerçege dönüstügünü ifade etti.

Sehrin merkezinde yaklasik 40 bin metrekarelik alana insa edilen Osmangazi Meydani’nin santiye alanini ziyaret eden AK Parti Bursa kurucu üyelerine meydan projesiyle ilgili bilgi veren Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, “Osmangazi Meydani, 2 bin araçlik otoparki ile ayni zamanda kenti yayalastirma adina da önemli bir proje. Insanlar, araçlarini park edip tarihî çarsi ve hanlar bölgesine yaya olarak ulasip sehri gezebilecek” diye konustu.

Dündar, meydanin ayrica nikâh salonu, millet kiraathanesi, sosyal ve kültürel etkinlik alanlari ve 20 bin kisilik meydani ile Bursa’nin yeni çekim merkezi olacagini belirtti.

Osmangazi Meydani’nin mevcut alanla ilgili yapilan anketler sonucu vatandaslarin istegi üzerine ortaya çikmis bir proje oldugunu ifade eden Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, “Osmangazi Meydani, aslinda tam bir kentsel dönüsüm projesi. Ticari olarak 3 emsali olan yaklasik 40 dönümlük bir alan. 2011 yilinda kamulastirma çalismalarina, 2019 Temmuz ayinda insaat çalismalarina baslanan projemizi, 2022 yilinda bitirmeyi planliyoruz. Bursa’nin en güzel, en degerli bölgesine vatandaslarimizin istegi dogrultusunda yine Bursa’nin en degerli projesini insa etmis olacagiz” dedi.

Baskan Mustafa Dündar ile birlikte santiye alanini gezerek proje hakkinda bilgi alan Gida, Tarim ve Hayvancilik eski Bakani Faruk Çelik de Bursa’ya kazandirdigi eserler için Baskan Dündar’a tesekkür etti. Osmangazi Meydani’nin Bursalilarin bir hayali oldugunu ifade eden Çelik, “Bizi burada bulusturan arkadaslarimiza tesekkür ediyorum. AK Parti iktidarinda Bursa’ya çok büyük hizmetler yapildi. Mustafa Dündar da Bursa’ya çok önemli eserler kazandiran degerli bir baskanimiz. Bursalilarin bulusma noktasi olacak güzel bir meydan insa ediyor. Merinos Parki ile bütünleserek, sehrin yayalasmasina çok ciddi katki saglayacak bir proje. Bursa’nin yillardir beklenen meydan hayâlini gerçeklestiren Mustafa Baskani da ayrica tebrik ediyoruz. Basarilarinin devamini diliyoruz. Onun basarili olabilmesi için de, bizler elimizden gelen her türlü destegi vermeye, onun yaninda olmaya devam edecegiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile