Çelik: Adana İçin Canını Feda Edenleri Rahmetle Anıyorum

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, ``Yiğit ve kalender memleketim Adana`nın düşman işgalinden kurtuluşunun 90.

yılını kutlarken, bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum.`` ifadesini kullandı.

Adana`nın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yılı dolayısıyla yazılı açıklama yapan Çelik, mesajında, "Mustafa Kemal Atatürk`ün 15 Mart 1923 tarihli Adana ziyaretinde `Bende bu vekayiin ilk hiss-i teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana`da vücut bulmuştur` sözü çok önemlidir. 1918 yılından 5 Ocak 1922 tarihine kadar Fransız, Yunan ve Ermeni işgali altında zulüm gören; gencinden yaşlısına, erkeğinden kadınına Adanalılar boyun eğmemiş, eşsiz bir cesaret ve sabır göstererek bu zulme karşı koymuş ve işgalcileri vatan topraklarından çıkarmayı başarmışlardır." ifadesine yer verdi.

Çelik şu açıklamalarda bulundu: "Bu şanlı zafer, geçmişi kahramanlıklarla örülü güzel Adanamız için Cumhuriyet tarihinin aydınlık günlerinin başlangıcı olmuştur. Bereketli topraklarından cennet vatanımıza büyük hizmetlerde bulunan sayısız isim yetiştiren Adana, 21. yüzyılda da Türkiye;nin önemi gitgide artan büyük şehirlerinden biri konumundadır. Yeni döneme, kurulan Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesinden 35 bin kişilik modern stadyum projesine, bin 200 yatak kapasiteli Şehir Hastanesinden, hızlı tren projesine kadar pek çok atılımla giriyoruz. Adana`mız, şanlı geçmişine yaraşır şekilde tarihin altın sayfalarında yer almaya devam edecektir. Bugün 90. yıl dönümünü idrak ettiğimiz Adana`nın kurtuluşu, aziz milletimizin birlik ve beraberlik ile her türlü zorluğu aştığının en önemli örneklerindendir. Başta hemşehrilerim olmak üzere tüm ülkede geleceğe barış, umut ve öz güvenle bakan yeni nesillerin böyle sağlam temeller üzerine inşa edilmiş olması büyük bir gurur kaynağıdır. Bu temelleri oluşturan ecdadımıza Allah`tan rahmet diliyorum."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile