Çelik, Ayşe Ersoy davasını kazandı...

Çelik, Ayşe Ersoy davasını kazandı...

Sanatçı Çelik hakkında gerçek dışı iddialarla iftirada bulunan Ayşe Ersoy, 3. Fikri ve Sınai Haklar Ceza mahkemesi tarafından, bizzat Çelik'in katıldığı celsede Bir yıl, on iki gün hapis cezasına ve 1500 YTL para cezasına çarptırıldı

  Sanatç ; ı Ç ; elik , Ayşe Ersoy ' un kendisi aleyhine aç ; tığı davaları da kazanmış , bu davalar karara bağlanmış ve bu kararlar Yargıtay tarafından onaylanmıştı .

Hatırlanacağı gibi Ayşe Ersoy , Sanatç ; ı Ç ; elik ' e ait olan 27 şarkının kendisine ait olduğu gerç ; ek dışı iddiaları ile tü ; m medyada boy gö ; stermiş , ama mahkemelere hiç ; bir delil getirememiş ve iddiaları mahkeme tarafından reddedilmişti .

Bunun ü ; zerine sanatç ; ı Ç ; elik haklarını mahkemelerde takibe devam edeceğini belirtmiş , Ayşe Ersoy hakkında 100 . 000 YTL tazminat davası da aç ; mış , ayrıca savcılığa suç ; duyurusunda bulunmuştu .

Sanatç ; ı Ç ; elik ayrıca gerç ; ek dışı iddiaların yayınlarının yapıldığı gazetelerde mahkeme kararları ile tekziplerinin yayınlanmasını sağlamış , ayrıca gerç ; ek dışı haber yapanlara karşı da dava aç ; mıştı .

Sanatç ; ı Ç ; elik hü ; kme bağlanan mahkemeye bizzat kendisi katıldı . Avukat istemediğini ve kendisinin İTÜ ; Sosyal bilimlerde doktora eğitimi olduğunu , ayrıca geç ; mişte İTÜ ; Tü ; rk Musıkisi Devlet Konservatuvarında Ö ; ğretim gö ; revlisi olarak gö ; rev yaptığını , konu hakkında bir avukattan ç ; ok daha fazla teknik bilgiye sahip olduğunu ve ayrıca bu konularda mahkemelerde kendisine bilir kişi olarak başvurulduğunu belirterek iddiasını bizzat kendisi sundu ve dava Ayşe Ersoy ' hapis cezasına ç ; arptırılması ile sonuç ; landı .

Sanatç ; ı Ç ; elik mahkemeye sunduğu bilgide SEZEN AKSU ' yu ise ö ; rnek verdi ve bu kararın ö ; rnek teşkil edeceğini de belirtti .

İstanbul 3 . fikri ve Sınai haklar ceza mahkemesinde 2008/526 dosya numarası ile gö ; rü ; len dava karara bağlandı .

Mahkeme , 5728 sayılı yasa ile değişik 5846 sayılı yasanın 71 / 2 &ndash ; 2 cü ; mlesi gereğince suç ; un işleniş biç ; imi , suç ; un işlenme yeri ve sanatç ; ı Ç ; elik ' e gelen zararın ağırlığını dikkate alarak , Ayşe Ersoy ' u bir yıl hapis cezası ve cezanın TCK ' nun 43 / 2 &ndash ; 1 maddesi gereğince 1 / 4 oranında arttırılarak bir yıl , on beş gü ; n hapis cezası ile cezalandırılmasını , sanatç ; ı Ç ; elik ' e 1500 YTL ö ; denmesini karara bağladı .

Daha ö ; nce televizyon televizyon gezerek ç ; ok bü ; yü ; k ama gerç ; ek dışı iddialarla Ç ; elik ' i zor durumda bırakan Ayşe Ersoy ' un &ldquo ; olayların bu şekilde sonuç ; lanmasından ü ; zgü ; nü ; m ve pişmanım , bir daha da bö ; yle iddialarda bulunmam ve Allah da beni bir daha bu duruma dü ; şü ; rmesin&rdquo ; demesi dikkat ç ; ekti ve sö ; zleri mahkeme hakimi tarafından kayıtlarına geç ; ti .
Aynı şekilde Ayşe Ersoy ' u savunan Avukat &ldquo ; mü ; vekkilim pişmandır , ü ; zgü ; ndü ; r , ceza verilmesi durumunda lehe hü ; kü ; mlerin uygulanmasını istiyoruz&rdquo ; demesi de dikkat ç ; ekiciydi ve kayıtlara geç ; ildi .

Bilindiği gibi Ayşe Ersoy ' un gerç ; ek dışı iddiaları sonrasında Ç ; elik zor durumda kalmış , ö ; rgü ; tler tarafından tehdit edilmiş , devletten koruma talep etmiş , silah ruhsatı almış ve medyada kendisini zor duruma dü ; şü ; ren iddialara karşı aç ; ıklamalar yapmak zorunda kalmıştı . Kariyeri hakkında son derece tatsız yazılar yazılmıştı . Bu iddialar sonrasında ve mahkemeler sü ; rerken İhsan Gü ; ven ö ; ldü ; rü ; lmü ; ştü ; .
Ç ; elik yine bu mahkemelere bağlı olarak sü ; rdü ; rü ; len ç ; eşitli davalarda ve Ergenekon iddianamesi kapsamında ifade vermişti .

Ç ; elik , Mahkeme sonrası basın mensuplarının sorularına &ldquo ; Allah bü ; yü ; ktü ; r , ben Yü ; ce Allah ' a ve Tü ; rk adaletine sığındım , başka bir şey sö ; ylemeye gerek yok&rdquo ; diyerek cevap verdi .

Gecce

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile