Çelik‘ten Tuğluk‘un Açıklamasına Tepki

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Aysel Tuğluk‘un Kastamonu‘da Başbakan Erdoğan‘ın konvoyuna saldırı sonrası yaptığı ‘Kötü şeyler olacak" açıklamasına tepki gösterdi. Çelik, "Bu açıklama, demokrasiyi ve siyaseti tehdit etmekten ibarettir" dedi.

Seçim çalışmalarını Adana‘nın Karaisalı ilçesinde devam ettiren Çelik, burada halka hitap ettikten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Tuğluk‘un açıklamalarını değerlendiren Çelik, "Siyasetçilerin görevi, "Türkiye‘de kötü şeyler olacak" diyerek terör örgütüne referans göstermek değildir. Siyasetçilerin görevi, ‘Türkiye‘de iyi şeyler olacak‘ diye uğraşmaktır. Asıl amaç bir kargaşa, bir kaos ortamı olmasın diye uğraşmaktır. Siyasetçinin görevi, Türkiye‘de kötü şeyler olmasının altını çizmek yerine kötü şeylerin üstünü çizmektir. İyi şeyler olması için neden gayret sarf etmiyorlar? Eğer birilerinin sözcüsü olmaktan ibaret olacaklarsa o

zaman siyaset yapmalarının bir anlamı yok" dedi. Geçmişte, devletin Kürt halkına karşı yürüttüğü yanlış uygulamalardan kötü sonuçlar elde edildiğini ve bunların eleştirildiğini belirten Çelik, "Ama bugün bunları eleştirirken, bunlara vurgu yaparken, demokrasi mücadelesi verdiklerini söyleyenler bugün çok daha aşırı bir şekilde terör örgütünden kaynaklanan bir takım uygulamalar karşısında hiç seslerini çıkarmıyorlar" dedi.

Çelik daha sonra şunları kaydetti:

"Bu ülkede siyaset yapan kişiye düşen görev, iyi şeyler olması için uğraşmaktır. İki de bir topluma ‘kötü şeyler olacak‘, ‘terör artacak‘ yada ‘Türkiye‘de olumsuz gelişmeler olacak‘ diye bir takım yorumlarda bulunmak, siyaset yapmanın mantığıyla da bağdaşmaz, demokrasi mücadelesiyle de bağdaşmaz. Bu demokrasiyi de, siyaseti tehdit etmekten ibarettir."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile