Çeltik Alanlarinda Larva Ile Mücadele

Çeltik Alanlarinda Larva Ile Mücadele

Samsun’un Bafra Ovasi’nda 130 bin dekar alanda ekimi yapilan çeltik alanlarinda sivrisinekle mücadele çerçevesinde larva ve yabani ot ilaçlama çalismalari sürüyor.

Eylül ayinda hasadi yapilacak olan çeltik alanlarinda Bafra Kaymakamligi Çeltik Komisyonu tarafindan yabani ot ve sivrisinekle mücadele 48 mahallede devam ediyor. Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü mühendisleri ve Ziraat Odasi Yönetim Kurulu Üyesi Bafra Kaymakamligi Çeltik Komisyonu Çiftçi Temsilcisi Sükrü Derebey, larva çalismalarini yerinde takip etti.

Sükrü Derebey, “Ilçemiz çeltik ekiminde Türkiye’de ekim alanlari içerisinde 2. sirada yer almaktadir. Bafra Ovasi’nda 48 mahallede 130 bin dekar alanda çeltik üretimi yapiliyor. 2007 yilinda 50 bin 717 dekar iken 2021 yilinda 2 bin 344 üreticimiz bu rakami 140 bin dekara ulastirmistir. 2022 yilinda ise 48 mahallede yaklasik 2 bin 135 üreticimiz ile birlikte 130 bin dekar ekimi yapilan çeltik alanindan 95 - 100 bin ton çeltik üretimi ile birlikte 60-65 bin ton pirinç elde ediliyor. Bafra’da yetistirilen pirinç ülke tüketiminin yüzde 12’sini karsiliyor. Bafra Çeltik Komisyonu olarak 48 mahallemizde sivrisinek ile mücadele çerçevesinde 4 kez periyodik olarak larva ilaçlamasi yaptik. Su anda da larva ilaçlamalari ve otla mücadele çalismalari sürüyor” dedi.

Fener Mahallesi’nde çeltik üreticisi Sadettin Kaynak ise girdilerin düsürülmesini isteyerek, “Bafra Ovasi çok verimli bir ova. Böyle bir ovada hepimiz kazanalim” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile