Cemiyet birleşmeye sıcak bakmıyor

Cemiyet birleşmeye sıcak bakmıyor

Isparta'da kısa bir süre önce ikiye ayrılan gazeteciler birleşme sinyali verdi. Ancak Gazeteciler Cemiyeti teklife sıcak bakmadı.

Isparta Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Çokyaşa, Isparta Gazeteciler Cemiyeti ile Çözüm Gazetesi Sorumlu Müdürü Şakir Aksöz'ün başkanlığında hazırlanacak ortak bir liste altında birleşmeye hazır olduklarını açıkladı. Çokyaşa, "Isparta'da gazetecilik mesleğini layıkıyla yerine getirmeye çalışan gazeteci arkadaşlarımızla bazı yaşanan olaylara tepki koyma adına Şubat 2009'da kurduğumuz Aktif Gazeteciler Derneği bu zamana kadar hiçbir şekilde temsil ettiği mesleğine ihanet etmemiştir. Bizi bölücülükle itham edenlerin asıl kendilerinin bu mesleği ve temsilcilerini bölme gayreti içerisinde olduklarını gördük." dedi.

Çokyaşa, gazetecilerin ikiye bölünmesi konusunda gerek bürokrasi gerek siyaset gerekse meslek temsilcilerinden bu konuda yapılan serzenişler aldıklarını belirterek, yaptıkları toplantı sonrasında Isparta Gazeteciler Cemiyeti çatısı altında birleşme kararı aldıklarını söyledi. Çokyaşa, cemiyet yönetiminin kongre kararı alıp Çözüm Gazetesi Sorumlu Müdürü Şakir Aksöz başkanlığında birlik ve beraberliğin simgelendiği bir listenin oluşturulmasını talep ettiklerini anlattı.

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Acar da yaptığı yazılı açıklamada, yapılan öneriyi sağlıklı bulmadığını ve kongrede kendi listesiyle yarışacağını kaydetti. Daha önceden olağanüstü kongreye gidilebileceğini ve yeni listelerle demokratik bir yarış yapılabileceği önerisinde bulunduğunu ifade eden Acar, "Şakir Aksöz hepimiz tarafından sevilmekte ve saygı duyulmaktadır. Sorun Şakir Aksöz sorunu değildir. Sorun demokrasi sorunudur. Demokratik yollarla iş başına gelen insanları sevmesen de saygı duyma sorunudur. Sonuç olarak en kısa sürede yönetim kurulumuz toplanıp olağan üstü kongre için tarih belirleyecek ve sizlere açıklayacaktır. Yapılacak olağan üstü kongrede aynı yönetim kurulu listemizle tekrar aday olduğumuzu belirtmek isterim." dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile