Cep Telefonu Satisinda 33 Bin Liralik EFT Dalginligi

Cep Telefonu Satisinda 33 Bin Liralik EFT Dalginligi

Antalya’da cep telefonunu internet üzerinden satiliga çikaran genç, 33 bin liraya anlastigi kisinin yanlislikla iki kati para gönderdigini fark edince neye ugradigini sasirdi. Telefonu satin alan kisinin EFT gönderimi sirasindaki dalginligindan kaynaklanan olayda genç, fazladan yatan 33 bin 500 lirayi sahibine geri iade etti.

Antalya’da yasayan 21 yasindaki üniversite ögrencisi Mert Kökdere, iPhone marka telefonunu 33 bin 500 liradan internette satiliga çikardi. Ilani gören M.A. ile Kökdere telefon satisi için bir araya geldi. M.A., 33 bin 500 lirayi tek seferde EFT yoluyla göndermek istedi ancak para EFT saati geçtigi için Kökdere’nin hesabina geçmedi. Ardindan M.A., parayi hizli gönderim ile parça parça halinde 33 bin lira gönderdi ancak ilk islemi olan EFT talimatini iptal etmeyi unuttu. Ikilinin telefon ticareti sonrasi Kökdere, sabah uyandiginda hesabinda fazladan 33 bin 500 lira görünce M.A.’yi arayarak durumu anlatti. Kökdere, daha sonra 33 bin 500 TL’yi banka yoluyla geri gönderdi.

“Çok dua etti”

Örnek bir davranis sergileyen Mert Kökdere, “Ilk önce 33 bin 500 tek seferde gönderdi ama para gelmedi. Ardindan parça parça 33 bin seklinde gönderdi. 500 lira pazarlik yapmistik, 33 bini hesabima yatirdi. Ertesi sabah uyandigimda hesapta fazla para vardi. Ilk gönderim yaptigi para da hesabima yansimisti. Toplamda 66 bin 500 lira para vardi hesabimda, dolayisiyla para iki kez gelmis gibi oldu. Ardindan müsteriyi aradim. Hiç haberi yoktu. 33 bin 500 lirayi kurusu kurusuna geri gönderdim. Çok dua etti sag olsun” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile