Cephanelik Patlamasinin Yil Dönümünde Sehit Ailelerinin Acisi Ilk Günkü Tazeligini Koruyor

Cephanelik Patlamasinin Yil Dönümünde Sehit Ailelerinin Acisi Ilk Günkü Tazeligini Koruyor

Afyonkarahisar’da 5 Eylül 2012’de meydana gelen ve 25 kahramanin sehit oldugu mühimmat deposu patlamasinda oglunu sehit veren baba Ali Tastan, acinin ilk günkü tazeligini korudugunu kaydederek, “Bugünü anlatamiyorum. Evimizdeki soframiza oturdugumuz biz 5 kisiydik ama o sofra hiç o günden bugüne kadar 5 kisi olmadi. Hep 4 kisi, sagima baktigimda ilk göz agrim oldugu için hep onu ariyorum” dedi.

5 Eylül 2012’de kent merkezindeki Ataköy Mahallesi’nde bulunan Sehit Uzman Çavus Mete Saraç Kislasinda el bombalari, obüs top mermileri ve havan topu mermilerinin bulundugu depoda patlama meydana geldi. Patlamada 25 asker sehit olurken, 3’ü asker 8 kisi de yaralandi. Yasanan aci olayin yildönümünde patlamanin yasandigi kislada basina kapali sekilde anma töreni düzenlendi.

Patlamada sehit düsen Tolga Tastan’in babasi Ali Tastan, acinin yil dönümünde Ihlas Haber Ajansi muhabirine konustu.

Ali Tastan, atesin düstügü yeri yaktigini ve acilarinin ilk günkü gibi oldugunu ifade etti.

Tastan, “Bugünü anlatamiyorum. Evimizdeki soframiza oturdugumuz biz 5 kisiydik ama o sofra hiç o günden bugüne kadar 5 kisi olmadi. Hep 4 kisi, sagima baktigimda ilk göz agrim oldugu için hep onu ariyorum. Bir kizim ve oglum daha var, hayat devam ediyor. ‘Evet’ hayat devam ediyor ama herkesin yeri bir baska. Hak, hukuk ve adalet olarak çocuklarimizin akibetinin ne oldugunu ögrenemedik. Yarin ölüp, topraga girsem bile gözlerim kapanmayacak çünkü arastirdim ve sorusturdum, çok ugrastim ama bir yerden sonra gücüm yetmedi. Bir baba olarak gücümüz yetmiyor. Olayda 3 kisi ceza aldi ama bazilari tarafindan bir af karari çikarildi ve 25 çocugumuz sehit olarak toprakta o üç kisi belki çikti ve çocuklarinin yaninda yani ates düstügü yeri yakiyor” dedi.



“Bunun bir kaza olmadigini, bunun bir terör oldugunu düsünüyorum”

Olayda sehit düsen Onur Fikret Dülger’in acili babasi Zekai Dülger ise olayla ilgili açiga kavusmayan birçok sey oldugunu öne sürdü. Olayin terör baglantili oldugunu iddia eden Dülger, “Bunun bir kaza olmadigini bunun bir terör oldugunu, bunu ya PKK ya FETÖ ya da kim yapmissa bu olayin aydinlatilmasini istiyorum” dedi.



“Burada bu babalarin feryatlarini dinliyoruz”

Patlamanin yil dönümünde olayin gerçeklestigi kislada anma törenine katilan Türkiye Harp Malulü Gaziler Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi Bursa Sube Baskani Metin Senol da ailelerin acilarinin ilk günkü tazeligini korudugunu dile getirdi. Baskan Senol, “Buradaki 25 sehidimizin bütün uzuv ve parçalari burada kaldi. Bizler Bursa’da sehidimizi defnederken bos bir tabut defin ettik. Biraz toplumdan empati yapilmasini istiyoruz. Neden? Eger bir anne ve baba çocugunu sehit oldugu zaman sarilip, koklayamiyorsa ve bos tabutu koyuyorsa onun içinde hep bir acaba çocugumu bir yerden çikip gelecek mi diye bir beklenti var. Iste burada bu babalarin feryatlarini dinliyoruz” diye konustu.



“Onlar Afyonkarahisarli artik ve onlar bu sehrin bagrinda”

Türkiye Harp Malulü Gaziler Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi Afyonkarahisar Sube Baskani Ismail Kumartasli da anma törenine katilarak sehit ailelerini yalniz birakmadi. Patlama sehitlerinin Afyonkarahisar’in bagrinda oldugunu vurgulayan Baskan Kumartasli, “Milli Mücadelenin basladigi sehitler diyari Afyonkarahisar’da hep biz sehit ve gazilerimizi karsilayan taraftik. 25 sehidimizin olmasi ve gönderilmesi bizi daha da bir derin üzüntüye boguyor. Onlar Afyonkarahisarli artik ve onlar bu sehrin bagrinda. Babalari ve aileleri de bizlerin ailesi artik” dedi.

Açiklamanin ardindan kisla içerisinde sehitler için anma töreni gerçeklestirilerek anit mezarlara karanfiller birakildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile