'Cephe Sakarya Açıklaması Darbeye Karşı Kol Kola' Belgeseli

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin Serdivan Belediyesince hazırlanan 'Cephe Sakarya: Darbeye Karşı Kol Kola' belgeselinin galası 2 Eylül Cuma günü yapılacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, belgeselin yapımcılığını Serdivan Belediyesi Fikir Sanat Akademisi'nin üstlendiği, yönetmenliğini de Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Aybars Bora Kahyaoğlu'nun yaptığı bildirildi.

Galanın 2 Eylül Cuma günü saat 20.30’da Serdivan Belediyesi Kongre Merkezi’nde yapılacağı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'O tarihi gecede Sakarya'da neler oldu? sorusundan hareketle ortaya çıkan belgeselde, Sakarya Valiliği’ndeki darbe girişimini bastıran kahramanların ve bu girişimde gazi olan vatandaşlarımızın neler yaşadıklarına dair anlatımlar, o geceye dair daha önce yayınlanmamış çarpıcı görüntülerle aktarılacak. Çanakkale ve İstiklal Harbi ruhuyla tankların önüne yatan ve kurşunlara aldırış etmeden canını hiçe sayan isimsiz kahramanlara ithafen hazırlanan belgeselde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile Kent Meydanı'nda toplanan kalabalığın, şehir merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Sakarya Valiliği'ne nasıl yönlendirildiği, cuntacı hainlerin sivil halkın üzerine acımasızca ateş açarak 14 vatandaşımızı nasıl yaraladıkları ve camilerden yankılanan ezan ve sela sesleriyle birlikte yapılan anonslardan sonra iyice artan kalabalığın, valilik binasını kısa sürede darbecilerden nasıl kurtardığına dair görüntüler ve röportajlar yer alıyor.'

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile