Cerablus Halkına 'Ses' Oluyorlar

Suriyeli sığınmacılar tarafından Gaziantep'te kurulan FECR Radyosu, Cerablus için özel programlar hazırlayarak halkın sesini dünyaya duyurmaya çalışıyor Radyo Müdürü Husso: 'Fırat Kalkanı Harekatı'yla Cerablus DEAŞ'tan temizlendikten sonra orası için program hazırladık. Programımızda bölgedeki alt yapıyı, eğitim hizmetlerini, gelişmeleri, bölgedeki yaşam hikayelerini aktarıyoruz'

KEREM KOCALAR - Gaziantep'te yaklaşık bir yıl önce kurulan ve Suriyeli sığınmacılar tarafından yayın hayatını sürdüren radyo, hazırlanan programlarla Fırat Kalkanı Harekatı'nın sembolü haline gelen Cerablus'un sesini dünyaya duyurmaya çalışıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusunca (ÖSO) terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Cerablus'ta, hayat normale döndü. Yakın zamana kadar terör örgütünün kontrolündeyken evlerinden bile dışarıya çıkamayan bölge halkı, artık iletişim araçlarında da sesini duyuruyor.

Harekat sayesinde 3 bine kadar gerileyen nüfusu, bugünlerde 30 bine ulaşan Cerablus'ta halk, kentlerindeki gelişmeleri radyolardan da takip etmeye başladı.

Yaklaşık 1 yıl önce Suriyeli sığınmacılar tarafından Gaziantep'te kurulan FECR Radyosu da bölge halkının sesi oldu. Arapça yayın yapan radyo, günün en çok takip edilen saatlerinde Cerablus için özel program hazırladı. Programda bölgedeki gelişmeleri dinleyicilerine aktaran radyo, program sırasında Cerablus'tan konukları ağırlayarak, çok sesliliğin oluşturulmasına katkı sağlıyor.

Radyo Müdürü Aladddin Husso, AA muhabirine yaptığı açıklamada, radyonun yaklaşık 1 yıl önce kurulduğunu söyledi.

Arapça yayın yapan radyonun gün içinde birer saatlik Türkçe ve Kürtçe yayınları bulunduğunu aktaran Husso, FECR Radyosu'nun Türkiye'de yayın gerçekleştiren ilk Arap radyosu olduğunu belirtti.

Radyonun Türkiye'nin yanı sıra Suriye'nin birçok bölgesinden ve Lübnan'ın bazı bölgelerinden dinlenebildiğini ifade eden Husso, Suriye'nin kuzey hattında ise kesintisiz hemen her noktaya ulaştıklarını kaydetti.

Cerablus'taki halkın doğru bilgiye ulaşmasına katkı sağlamak adına kentin terör örgütü DEAŞ'tan temizlenmesinin ardından özel program hazırlandığını dile getiren Husso, şöyle devam etti:

'Fırat Kalkanı Harekatı'yla Cerablus DEAŞ'tan temizlendikten sonra orası için program hazırladık. Programımızda bölgedeki alt yapıyı, eğitim hizmetlerini, gelişmeleri, bölgedeki yaşam hikayelerini aktarıyoruz. Özetle bu programda Cerablus'un hayatını dinleyicilerimize ulaştırıyoruz, bir anlamda halkın sesi oluyoruz. Her gün 13.30'da başlayan yayınımız yarım saat sürüyor ve program kapsamında Cerablus'tan canlı telefon bağlantıları alıyoruz. Sesini duyurmak isteyenlere vesile oluyoruz.'

Konuklarının güvenlik personeli, doktor, meclis çalışanı veya sokaktaki herhangi bir vatandaş olabildiğini aktaran Hussa, canlı yayın bağlantılarını gerçekleştirirken toplumun her kesimine ulaşmaya özen gösterdiklerini vurguladı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile