Çermik Çpl Avrupa’ya Gidecek

Çermik Çpl Avrupa’ya Gidecek

Diyarbakır'ın Çermik ilçesindeki Çok Programlı Lisesi Müdürlüğü'nün 'Avrupa’da kaynakçılık ve elektronik uygulamalarında yenilikler' adlı projesi en büyük projelerinden biri olarak kabul edildi.

Proje çerçevesinde 45 öğrenci Avrupa’ya gidecek.
Çermik Çok Programlı Lisesi Müdürlüğü tarafından Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı 2013 teklif çağrısı döneminde, Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Programı Hareketlilik Projeleri çerçevesinde sunulan 'Avrupa’da kaynakçılık ve elektronik uygulamalarında yenilikler' adlı projesi kabul edildi. Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı 2013 Teklif Çağrısı Döneminde Leonardo da Vinci-Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Programı Hareketlilik Projeleri çerçevesinde sunulan 2 bin 293 proje teklifinden 2 bin 118’i ön değerlendirme kriterlerini karşılayarak içerik değerlendirmesine alınıp, her biri en az iki bağımsız dış uzman tarafından değerlendirildi.

Yapılan değerlendirme sonucunda 348 proje teklifi mevcut bütçe imkanları çerçevesinde değerlendirme komitesi tarafından desteklenmeye değer bulunurken, Çermik Çok Programlı Lisesi bilgisayar öğretmeni İbrahim Kavak’ın proje koordinatörlüğündeki 'Avrupa’da kaynakçılık ve elektronik uygulamalarında yenilikler' adlı proje, en büyük projelerinden biri olarak kabul edildi. Projenin toplam maliyeti 84 bin 853 euro olup hepsi Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından karşılanacak.

Okul Müdürü Ekrem Akbulut, Çermik Çok Programlı Lisesi Müdürlüğü olarak projedeki amaçlarının mesleki eğitimde yenilikçi eylemlerin geliştirilmesinde ve uygulanmasında nitelikli elemanların yetişmesine ve istihdam edilmelerine katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Akbulut, Avrupa Birliği ülkelerindeki proje ortaklarının ev sahipliği ve organizasyonları ile katılımcıların tamamlayıcı eğitim almaları ve bu eğitimin geçerli bir sertifika ile belgelendirilmesi onların iş başvurularında referans olacağını dile getirdi

Akbulut, "Proje çerçevesinde metal bölümünden 30, elektrik bölümünden 15 toplam 45 öğrenci, 9 öğretmen 2 hafta süreyle Şubat, Mart ve Haziran aylarında 3 akış şeklinde Almanya ve Çek Cumhuriyetin’deki değişik okul ve şirketlerde staj çalışması yapacak ve bu eğitim sonucunda öğrencilere sertifika verilecektir. 9 Şubat günü metal bölümünden 15 öğrenci 3 öğretmen Almanya'nın Berlin şehrine gidecek. Bu sertifikalar öğrencilerin iş bulma noktasında büyük faydalar sağlayacaktır" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile