Diyarbakır ' ın Çermik Kaymakamı Nesim Babahanoğlu , hayata geçirecekleri " Gülen Yüzler " projesi sayesinde ilçede evleri oturulmayacak durumda olan 11 aile için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ( SYDV ) aracılığıyla yeni evler yaptıracaklarını söyledi .
Çermik Kaymakamlığı SYDV tarafından tespit edilen özellikle yaşlı , özürlü , dul ve çalışamaz durumda olan ve evleri oturulamaz , yıkılır durumda olan 11 aileye yeni evler yapılacak . Kaymakam Nesim Babahanoğlu , SYDV ' nin amaçları arasında yer alan barınma yardımı çalışmalarının aralıksız olarak yürütüldüğünü söyledi . Vakıf tarafından tespit edilen özellikle yaşlı , özürlü , dul ve çalışamaz durumda olan ve yaş ortalaması 60 olduğunu belirten Kaymakam Babahanoğlu , " Yaptırılacak olan evlerden 5 ' i Kale
Mahallesi ' nde , 2 ' si Tepe Mahallesi ' nde , 2 ' si Saray Mahallesi ' nde , 1 ' i Çukur Mahallesi ' nde ve 1 ' i de Aynalı köyünde olmak üzere toplam hane nüfusları 40 olan 11 aileden oluşuyor " dedi .
Kaymakam Babahanoğlu , yapılan tespitlerde , oturulamaz ve yıkılır durumda olmaları ve sağlığa elverişli olmamaları dolayısıyla SYDV Mütevelli Heyeti kararı ile bu evlerin yıkılıp , yeniden anahtar teslimi yapılıp vatandaşa teslim edilmesi kararının alındığını söyledi . Babahanoğlu , gülen yüzler projesi olarak hayata geçirilecek olan bu proje için , Vakıf tarafından , evlerin anahtar teslimi yapım ihalesine önümüzdeki günlerde başlanacağının müjdesini verdi .
Çermik'te 'Gülen Yüzler' Projesi
Diyarbakır'ın Çermik Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, hayata geçirecekleri "Gülen Yüzler" projesi sayesinde ilçede evleri oturulmayacak durumda olan 11 aile için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla yeni evler yaptıracaklarını söyledi



















