TKDK Diyarbakır İl Koordinatörü Lami Karahan, kırsal kalkınma alanındaki AB hibe fonları için 1 milyar 165 milyon Euro destek sağlanacağını belirtti. İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ise "Çermik olarak pastadan düşen payı almak adına ciddi projeler üretmek için elimizi çabuk tutmalıyız" dedi.
AB Kırsal Kalkınma Desteklerini üretici ve girişimcilerle buluşturacak olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) Diyarbakır İl Koordinatörlüğü tarafından ilçemizde Kırsal Kalkınma Programı tanıtıldı. Çok Programlı Lise konferans salonunda düzenlenen tanıtım toplantısına İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Akdağ, İl Genel Meclisi Üyeleri Şehmus Karamehmetoğlu, Etem İpek, Muharrem Akkılıç, İlçe tarım çalışanları, muhtarlar ve iş adamları katıldı. Toplantının açılış
konuşmasını yapan TKDK Diyarbakır İl Koordinatörü Lami Karahan, kendilerinin Tarım ve Köyişleri Bakanlığının Tarımsal ve Kırsal Kalkınma Desteğinin ilk kapısı sayıldıklarını söyledi.
AB ile müzakerede açılan 35 fasıldan biri de kırsal kalkınma faslı olduğunu öne süren Lami Karahan, şöyle konuştu: "Kırsal kalkınma alanındaki AB hibe fonlarının dağıtılması amacıyla Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu merkezi Ankara olmak üzere 20 ilde örgütlendi. Program süresince 874 milyon Eurosu AB hibe desteği ve 291 milyon Eurosu ulusal destek olmak üzere toplam 1 milyar 165 milyon Euro destek sağlanacak" dedi.
ÇERMİK İLK İLÇE
Diyarbakır İl Koordinatörlüğü bünyesinde 22 meslek gruplarında bir araya gelen 29 uzmanın hizmet sunmaya çalıştığını vurgulayan Lami Karahan, " Çermik ilk ilçe çalışmamızdır. Bize bu imkanı sunan ve bizleri Çermik'te ağırlayan Kaymakam Nesim Babahanoğlu'na teşekkür ederiz" diye konuştu.
ÇERMİK OLARAK PASTADAN DÜŞEN PAYI ALMALIYIZ
Kaymakam Nesim Babahanoğlu da, Çermik'in mevcut potansiyeliyle kırsal alanda birçok sektörde proje üretebileceğini öne sürerek, "Vatandaşlar hayvancılık, sebze ve meyvecilik, süt ve süt ürünleri özellikle kırsal turizm alanında proje üretebilirler. Çermik olarak pastadan düşen payı almak adına iş adamlarının, çiftçilerimizin ve kaplıcalarda otel ve pansiyon işleten işletmecilerin kaydadeğer ciddi projeler yaparak ellerini çabuk tutmalarını istiyorum."
Program, Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nda görevli uzmanların, vatandaşların program hakkındaki sorularını cevaplamasının ardından sona erdi.
(HG-HO-Y)
Çermik'te Kırsal Kalkınma Programı Tanıtıldı
Çermik İlçesinde, Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Diyarbakır İl Koordinatörlüğü tarafından Kırsal Kalkınma Programı tanıtıldı.