Çesme'de 19 Mayis'ta Belediye Bandosu Gerginligi

Çesme'de 19 Mayis'ta Belediye Bandosu Gerginligi

Izmir’in Çesme ilçesinde 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami törenlerinde Çesme Belediyesi zabitalarinin kortej yürüyüsü için en önde olan lise ögrencilerden olusan bandonun önüne ögrencileri iterek belediye bandosunu geçirmeye çalismasi ögretmen ve vatandaslar tarafindan tepkiyle karsilandi. Çesme Belediye Baskani Ekrem Oran ise zabitalara tepki gösteren vatandasa, “Alin bunu buradan” dedi.

Çesme Kaymakamligi tarafindan düzenlenen 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami resmi programi, Atatürk Aniti’na çelenk sunumu ile basladi.

Çelenk sunumunun ardindan bando esliginde kortej olusturulurken, Çesme Belediyesi zabitalari kortejin önünde yer alan Atatürk Lisesi ögrencilerinden olusan bando takimini iterek, en öne Çesme Belediyesi Bando Takimi’ni yerlestirmeye çalisti. Yasanan bu olaya ögretmen ve çevredeki vatandaslar tepki gösterdi. Kameraya yansiyan görüntülerde vatandaslardan biri zabitalara, “Niye ittiriyorsunuz çocuklari? Çocuklari iterek yer açiyorsunuz. Ayip” diye tepki gösterdi. Zabita ile vatandas arasinda tartisma yasanirken, olay yerine gelen Çesme Belediye Baskani Ekrem Oran’in zabitaya tepki gösteren vatandasa “Sen kimsin? Sessiz ol” dedikten sonra zabitaya dönerek “Alin bunu buradan” diye talimat vermesi de kameralara yansidi.

AK Parti’den Oran’a tepki

Yasanan olaya tepki gösteren AK Parti Çesme Ilçe Baskani Yeliz Karatas, “Çesme Belediye Baskani Ekrem Oran, 19 Mayis’i kendi bayrami sanmis belli ki. Belediye bandosunu zabitadan olusturdugu eskort ile Atatürk Anadolu Lisesi ögrencilerinin bandosunun önüne sürmesi, en öne belediye bandosunu geçirerek bu korteji kendi sovuna dönüstürmeye çalismasi baska türlü açiklanamaz. Ne bayramimiza, ne bayrami hediye eden cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatirasina, ne de bayramin asil sahibi Türk gencimize yakismayan bu itis kakis ise Oran’in gözünü sov bürüdügünü ortaya koyuyor. Bugün bir kere daha anladik ki; Atatürk’ü anmak ve gençligin önünü açmak, Oran’in umurunda bile degil. Ego ve siddet ruhundan ibaret Oran için varsa yoksa gösteris” dedi.

Yasanan olaya sosyal medyadan tepki gösteren AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Izmir Il Baskan Yardimcisi Deniz Dogan, “Çesme’de belediye eliyle yasanan bu görüntülerin izahi yoktur. Gençlerin bayraminda, gençleri ezmeye çalismak ve ardindan bu yasananlari durdurmak yerine tepki gösteren vatandasa zabita ile zorbalik yapan Çesme Belediye Baskani hemen gençlerden ve milletimizden özür dilemelidir” dedi.

AK Parti Tanitim ve Medyadan Sorumlu Izmir Il Baskan Yardimcisi Dilaver Kisili ise, “Sizce bu arbedeyi çikaran zihniyet ‘Atatürk’ü anmak ve gençlikle ne kadar ilgili? CHP’li Çesme Belediye Baskani Ekrem Oran ve zabita bandosu, devlet törenindeki gençlik bandosunun önüne geçmek isterken, hatta itiraz edenlere ‘Alin bunu buradan’ derken sizce neyin pesinde? Bu zihniyet Atatürk’ü de gençligi de sahsi ikbali için kullanan, siyasetine alet eden zihniyettir” dedi.

AK Parti Çevre, Sehir ve Kültürden Sorumlu Izmir Il Baskan Yardimcisi Sefa Sahin de, “Gençlerin bayramini, gençlere zehir eden CHP’li Çesme Belediye Baskani Ekrem Oran, CHP zihniyetinin tezahürüdür” diyerek tepkisini gösterdi. Çesme Belediye Baskani Ekrem Oran’a MHP Çesme Ilçe Baskani Gökhan Çelik de tepki gösterdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile