Çesme'de 'Topluluk Destekli Tarim' Projesi Hayata Geçti

Çesme'de 'Topluluk Destekli Tarim' Projesi Hayata Geçti

Çesme ve Alaçati’da yasayanlarin bir araya gelerek olusturdugu Alaçati Gida Toplulugu, Çesme’deki yerel üreticilerle tüketicileri dogrudan bulusturmaya ve gidaya dogrudan ulasmaya devam ediyor. Topluluk Destekli Tarim uygulamasi ise hem üretici hem de tüketiciye katki sagliyor.

Alaçati Gida Toplulugu, gidaya dogrudan yerli üreticiyle ulasma hedefiyle geçtigimiz yil yola çikmisti. Daha az karbon ayak izi için zaman zaman ürünleri toplu siparis edip üretici ile tüketiciyi bulusturan topluluk, 219 katilimciya ulasti. Çesitli dönemlerde hasat çalismalarina da katilan Alaçati Gida Toplulugu, Ovacikli yerel üretici Nuri ve Özlem Avci’nin tahsis ettigi 3 dönümlük arazide biyolojik zirai bakim ürünleri ile fide dikimi yapti. Toplulugu üyeleri, ürünlerin yetismesinin ardindan da tarladaki ürünleri toplayip, paydaslara dagitti.

Üretim fazlalari ise satilarak, buradan elde edilen gelir Izmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (IYTE) Vakfina burs olarak ve "Hayatin Anlami Kitap" projesi için Çesmeli 200 ilkögretim ögrencisine kitap olarak katki saglandi.

Son olarak Germiyan’daki bulusmada ise topluluk, yörenin kopanisti peyniri ve geleneksel yöntemlerle susuz tarim uygulamasiyla üretilen Çesme kavunu hakkinda bilgi aldi. Alaçati Gida Toplulugu, en önemli hedef olarak; üretici-tüketici bagini olusturan Topluluk Destekli Tarim uygulamasi projesinin yil boyu devamliligini saglamak olarak belirledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile