Çeşme Open'da Ödüller Sahiplerini Buldu

Çeşme Open'da Ödüller Sahiplerini Buldu

Dokuz ülkeden 196 satranççının katıldığı 2. Çeşme Open Uluslararası Satranç Turnuvası sonuçlandı.

Turnuvanın A Kategorisi'ni Letonyalı Igor Kovalenko birinci tamamlarken, Türkiye'nin en genç büyük ustası olan Mustafa Yılmaz üçüncü oldu.
Çeşme Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu'nun (TSF) destekleriyle bu yıl ikincisi düzenlenen Çeşme Open Uluslararası Satranç Turnuvası'nın ödül töreni Çeşme tarihi Aya Haralambos Kilisesi'nde yapıldı. TSF Çeşme Temsilcisi Mehmet Sarısaç'ın sunduğu ödül törenine, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, TSF Başkanı Gülkız Tülay, TSF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Olgun Kulaç, Çeşme Belediyesi meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, aralarında uluslararası organizasyonlarda dereceye girmiş "Büyük Usta" (Grand Master), "Uluslararası Usta" (International Master) unvanına sahip isimlerin de bulunduğu satranç oyuncuları ve yakınlarının yanı sıra çok sayıda kent sakini katıldı.

'A Kategorisi'nde Dünya Satranç Federasyonu Puanı'na göre 'Dünyanın en iyi 198'nci satranç oyuncusu olan Letonyalı Igor Kovalenko birinci olurken, Azerbaycanlı Vugar Rasulov ikinci, Türkiye'nin en genç Büyük Ustası olan Mustafa Yılmaz üçüncü tamamladı. 'B Kategorisi'nde ise Kerem Özcan birinci, Haşim Doğu ikinci, Ozan Tuna Yakar üçüncü sırada yer aldı. 'Yıldırım Turnuvası'nda Vugar Rasulov birinci, Igor Kovalenko ikinci ve Azerbaycanlı Kamal Aghasiyev üçüncü oldu. Turnuvada çok sayıda oyuncuya da mansiyon ödülü takdim edildi.

Altı gün süren satranç turnuvasında emeği geçen herkese teşekkür eden Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, bu tür etkinliklerin desteklenmesinin önemini vurguladı. Kentte gerçekleşen etkinliklerin kurumlar tarafından değil, kurumların da desteğiyle kentte yaşayanlar tarafından yapılmasını amaçladıklarını ve satranç turnuvasının bu bağlamda iyi bir örnek olduğunu kaydeden Başkan Dalgıç, "Bizim hedefimiz Çeşme Open'da olduğu gibi kurum ve siyasi yapılar altında kalmayan onlarca etkinlik düzenlenmesini sağlamaktır" dedi.

9 ÜLKEDEN YARIŞMACI
Alaçatı'nın belediye başkanlığı görevini sürdürürken de bu tür önemli organizasyonların önünü açmak için çalıştıklarını kaydeden Başkan Dalgıç, "Turnuvayı düzenleyen arkadaşlarımız önümüzdeki dönem için de her şeyi planlamış, onlarla birlikte gelecek yıl Çeşme Open Uluslararası Satranç Turnuvası'nı daha da ileriye taşımak için hazırlıklar yapıyoruz. Turnuvaya katılan, katkı sağlayan, bir şekilde bu etkinliğin parçası olan herkese teşekkür ediyorum. 3'ncü Çeşme Open'da tekrar buluşmak dileğiyle..." diye konuştu.

Turnuvanın ana destekçisi Çeşme Belediyesi ve Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'a ve organizasyonu koordine eden TSF Çeşme Temsilcisi Mehmet Sarısaç'a teşekkür eden TSF Başkanı Gülkız Tülay, Çeşme Open'ın Türkiye satrancı açısından önemine dikkat çekti. Uluslararası organizasyonların bir spor branşının en önemli dinamiklerinden biri olduğunu belirten Tülay, bir uluslararası organizasyonun ülkemizde kazandırılmasının Çeşme Open'ı çok daha değerli kıldığını kaydetti.

Haralambos Kilisesi'nin muhteşem atmosferine övgüde bulunan Tülay, "3'ncü Çeşme Open'da görüşmek dileğiyle şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Satranç oyuncularının 6 gün, 9 tur boyunca kıyasıya mücadele ettikleri bilgisini veren TSF Çeşme Temsilcisi Mehmet Sarısaç, bu yıl Çeşme Open Uluslararası Satranç Turnuvası'nın kalitesinin daha da yükseldiğini kaydetti.

Turnuvaya 9 ülkeden 196 sporcu katıldığını belirten Sarısaç, "Geçtiğimiz yıla göre çok daha sıkı maçlar ve sıralamaya tutunmakta ısrar eden daha çok satranççı izledik. Bu sene turnuvamızda bir ilki daha gerçekleştirdik ve "Yıldırım" denilen her oyuncunun 3 dakika maç süresine sahip olduğu bir turnuva da gerçekleştirdik. Turnuva boyunca, önümüzdeki yıl 'daha da iyi' olmayı başarmak adına anketler yapıldı. Çeşme Open'ı Turnuvasını çok daha iyi bir noktaya taşımayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile