Çetin Doğan: Söylediklerimizden Kuşku Duyuyorsanız Bilirkişi Oluşturun

Balyoz davasında savunmasını yapan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, savunmasından şüphe duyulması halinde bilirkişi oluşturulmasını talep etti.

Balyoz davasında savunmasını yapan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, savunmasından şüphe duyulması halinde bilirkişi oluşturulmasını talep etti.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde görülen Balyoz davasında tutuklu sanık Çetin Doğan, üç celse önce başladığı savunmasına devam etti. 1. Ordu Plan Semineri-2003 Sonuç raporunu avukatı Hüseyin Ersöz‘e okutan Doğan, “Sayın Başkan, bu gerçekler karşısında ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren ıskat veya vazife görmesini men etmeye teşebbüs suçunu‘ işlediğimiz ilişkin kuşkunuz kaldıysa açıklayınız. Üyeler siz de açıklayınız.” diye konuştu.

İddianamenin yer yer gülünç olan polis tespit tutanaklarına dayandığını belirten Doğan, Ergenekon soruşturmalarını yürüten Savcı Zekeriya Öz‘ün 5 farklı imzasının bulunduğu bir belgeye ilişkin polis tespit tutanağını örnek olarak gösterdi. Öz‘ün imzalarının bulunduğu belgeyi internetten elde ettiğini anlatan Doğan, “1997 senesinde benim hakkında imzasız bir evrak MİT‘e gönderilmiş. Bu evrak bir Ergenekon sanığının çekmecesinde bulunmuş. Bunu üzerine 2008 senesinde bir televizyon kanalının yayınlandığı haberde benim şeref ve haysiyetimle oynayan bölümler vardı. ‘TSK‘de Alevileri ön plana çıkarmak doğrultusunda çalışmalar‘ yapıyormuşum. Ben Alevi olsam bunu söylerim. Alevi yurttaşlara sempatim vardır. Savcı Zekeriya Öz hakkında dava açtım. Bu davada elimde bir belge olması için bu evrakı elimde tuttum.” dedi.

Dosyadaki belgelerin sahte olduklarını kanıtladığını iddia eden Doğan “Bütün bu açıklamalardan sonra bizleri içeride tutmaya devam edebilirsiniz. Böyle bir durum karşısında davamızı Türk ulusuna havale ederek onun çözmesini isteyeceğiz. Bizim elimiz, kolumuz bağlı. Türk ulusunun bir şeyler yapacağından eminim.” dedi.

Mahkemenin halen bir kuşkusu olması durumunda bir bilirkişi heyetinin oluşturulmasını talep eden Doğan, ayrıca dönemin Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı ile seminerde bilgisayar başında oturan subayların da şahit olarak dinlenilmesini istedi.

Türk ulusunun yüksek bir adalet duygusuna sahip ve inançlı bir halk olduğunu söyleyen Doğan, "Haksızlık ve hukuksuzluk karşısında halkımızın beynine şu kutsal söz kazınmıştır. ‘Nerede bir kötülük görürsen elinle düzelt, elinle düzeltemiyorsan dilinle düzelt, dilinle de düzeltemiyorsan kalbinizle düzeltin.‘ Halkımız zulmün vasıtası haline gelmekte olan adaletin tekrar mülkün temeli olması için eliyle müdahale edecektir. Bu müdahale de 12 Haziran‘daki seçim sandığı olacaktır."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile