Çetinbaş: Siyasi İstikrar Türkiye'yi Turizmde Güvenli Ülke Konumuna Getirdi

Turizmciler, Türkiye`deki siyasi istikrarın Avrupa`daki turistlere güven verdiğini belirtti.


Crystal Oteller Grubu Genel Koordinatörü Umman Çetinbaş, yaptığı açıklamada, İspanya, İtalya ve Yunanistan`da yaşanan euro krizi ile Mısır ve Tunus`ta yaşanan siyasi kargaşanın Türk turizmini Avrupa`da cazip ülke konumuna getirdiğini savundu.
Crystal Otel Grubu`nun 40 yıldır 12 adet 5 yıldızlı otelle Türk turizmine hizmet verdiğini hatırlatan Çetinbaş, konaklama tesislerinde 3 binin üzerinde turizm sektörü çalışanını istihdam ettiklerini ifade etti.
İspanya, Yunanistan ve İtalya`da yaşanan ekonomik krizin Avrupalı seyahat ve tatil yapan turistlerin gözünde Türkiye`yi güvenir ülke konumuna getirdiğini belirten Çetinbaş, bunda en önemli etkenin ülkedeki siyasi istikrar olduğunu kaydetti.
Ülkeye daha fazla turist gelmesi için acilen deniz, kum ve güneş turizminin dışında kültür ve alternatif turizme önem verilmesi gerektiğini belirten Çetinbaş, Kapadokya bölgesinde bulunan 5 yıldızlı bir oteli, Japonya Çin, Hindistan, Güney Kore ve Uzakdoğu ülkelerinden gelecek turistlere hizmet vermek için açtıklarını söyledi.
Japon, Hint ve Güney Koreli turistlerin deniz, kum ve güneş turizmi yerine genelde kültür turizmini tercih ettiklerini belirten Çetinbaş, İngilizlerin de genelde golf turizmini tercih ettiğini dile getirdi.
Çetinbaş, şöyle devam etti: "Ülkemize daha fazla turist gelmesini sağlamak için turizm çeşitliliğimizi arttırmak zorundayız. Özellikle kültür ve alternatif turizme özel önem vermeliyiz. Antalya bölgesinde turizmi 7 aydan 12 aya çıkarmak için kongre, sağlık, spor takımları ve golf turizmine yönelik konaklama tesisleri yapmalıyız. Halen Antalya`da kongre turizmine yönelik bir konaklama tesisi bulunmaması çok büyük eksiklik. Kültür turizminde Çin, Hint, Güney Kore ve Uzak Doğu pazarı çok canlı. Çin`in nüfusu 1,3 milyar. Bu insanlar deniz, kum ve güneş turizmi yerine kültür turizmini seviyor. Avrupalı bir asırlık taş parçasını cilalayarak dünyaya arkeoloji turizmi diye satıyor. Maalesef ülkemizde tarihi eser parçalarının üzerine Berber Ali`ye gider yazılarak levha olarak kullanılıyor. " diye konuştu.
Türkiye`ye başta Avrupa, Balkan, Baltık, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT), Rusya, Arap ve İskandinav ülkelerinden turist geldiğini belirten Çetinbaş, Arap turistlerin genelde tatil yerine İstanbul`da alışveriş yapmaya yönelik Türkiye`ye geldiğini kaydetti. Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın 2012 tanıtımlarında Çin, Güney Kore, Hindistan ve Uzakdoğu ülkelerine önem vermesi gerektiğini belirten Çetinbaş, bu ülkelerde bulunan kültür turizmi potansiyelinin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.
Kışın Antalya bölgesinde güneşli gün sayısının fazla olmasının çok büyük avantaj olduğunu belirten Çetinbaş, Avrupalı emekli, yaşlı ve ferdi yaşayan 50 yaş üstü turistleri aralık, ocak, şubat, mart ve nisan aylarında tatil yapmaya davet ettiklerini kaydetti. Çetinbaş, Avrupalı emekli turistlerin kışın Antalya bölgesinde tatil yapmalarında konaklama tesisi fiyatlarının çok uygun ve cazip olduğunu sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile