Niksar Belediyesi Ayvaz Parkı'ndaki atölyesinde çalışan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aslen İstanbullu olduğunu ve 6 yıl önce eşinin memleketi Niksar'a yerleştiklerini söyledi.
El sanatları işine 17 yıl önce sarımsak sararak başladığını belirten Yılmaz, "Eşim Niksarlıydı. Ben de Niksar'ı çok sevdiğim için memleketim olarak görüyorum, ondan dolayı geldim. Atölyeler açıldıktan sonra bu işe başladım. Sarımsaktan sonra deniz kabuğu süslemeye başladım" dedi.
Niksar'ın cevizinin ünlü olduğunu vurgulayan Yılmaz, kendisinde deniz kabuklarından esinlenerek ilçede yakacak olarak kullanılan ceviz kabuklarını değerlendirme fikri oluştuğunu anlattı.
Kabukları hediyelik eşya sektöründe kullanmaya başladığını dile getiren Yılmaz, "Hediyelik eşya sektöründe cevizle yapılmış fazla ürün yoktu. Niksar'ın cevizi ünlüdür. Ceviz kabukları ise yakılarak değerlendirilir. Ben de ceviz kabuklarını hediyelik eşya yaparak değerlendirmeye çalıştım. Tasarımları kendim yapıyorum. Çocuklarıma iyi bir gelecek hazırlamak için aile bütçesine katkıda bulunmak için bu işe başladım" diye konuştu.
Yaptığı işin hem Niksar'ın tanıtımına katkısı olabileceğini hem yeni bir iş sahası oluşturabileceğini söyleyen Yılmaz, bu konuda desteğe ihtiyacı olduğunu vurguladı.
- "Ceviz kabuğundan hediyelik eşya az"
Hediyelik eşya sektöründe 17 yıldır çalıştığını anlatan Yılmaz, pek çok objeden hediyelik eşya üretildiğini ancak ceviz kabuğundan üretilmiş hediyelik eşyaların az olduğunu söyledi.
Dünyanın her yerini dolaşıp gelen insanların böyle bir ürünü hiçbir yerde görmediklerini söyleyerek kendisini tebrik ettiklerini belirten Yılmaz, şunları kaydetti:
"Cevizle ilgili aksesuarlar, buzdolabı magnetleri, kalemlikler aklınıza gelecek her şeyde cevizi kullanabiliyorum. Pazar konusunda fazla açılamadık, tanıtımımız olmadığı için. Beceri var, azim var, her şey var ama maddi açıdan sıkıntılarımız var. Bizi görmelerini istiyoruz. Bize el uzatmalarını istiyoruz. Her zaman da sabırla keşfedilmeyi bekliyoruz. Desteklenirse Niksar'ımızda birçok insana ekmek kapısı olacağına da inanıyorum. Kendi tasarımım ve el işi bunlar. Dışarıdan hiçbir ürün kullanmıyorum. Kalemliklerde 100'e yakın ürünü bir hafta 10 günde çıkarabiliyorum ama hepsi elde yapılıyor. Tabii ki dışarıdan aldığım malzemeleri de kullanıyorum. Çok iyi olacağına inanıyorum. Boş duran insanlar laf üretirler. Ben de insanların özellikle bayanların bir işle uğraşmalarını aile bütçesine katkıda bulunmasını istiyorum. Yaptığım ürünlerin pazarlanması konusunda destek bekliyorum."
- Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye göndermek istiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kadınlara önem verdiğini belirten Yılmaz, "Ben de 3 tane genç kızımın geleceği için bu işle uğraşıyorum. O nasıl kadınlara öncelik veriyorsa, çocukların eğitimine öncelik veriyorsa ben de 3 kızımı bu işleri yaparak vatanıma, millete hayırlı evlatlar olarak yetiştirmek istiyorum" şeklinde konuştu.
Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tanışmak ve ürettiği eşyalardan hediye etmek istediğini sözlerine ekledi.
Ceviz Kabuğundan Hediyelik Eşyalar Üretiyor
Tokat'ın Niksar ilçesinde yaşayan 53 yaşındaki Nilgün Yılmaz, yakacak olarak kullanılacak ceviz kabuklarını buzdolabı magneti, kalemlik, kapı-perde süsü gibi ev aksesuarlarına ve hediyelik eşyaya dönüştürüyor.