Çevre Dostu Çiftçi Kart Çanakkale'de Anlatildi

Çevre Dostu Çiftçi Kart Çanakkale'de Anlatildi

Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin “Çevre Dostu Çiftçi Kart” projesi diger sehirlere de örnek oluyor.

Çanakkale’de Yurttaslik Dernegi koordinasyonunda “Daha Çok Sorumluluk, Daha Az Plastik" projesi çerçevesinde Kazdaglari ve Edremit Körfezi’nde pestisit kullanimi kaynakli plastik kirliliginin yönetimini saglamak amaciyla çalisma düzenlendi.

Çanakkale’de kamu kurumlarinin, sivil toplum kuruluslarinin ve sektör temsilcilerinin bir araya geldigi paydaslarla arama ve ag olusturma toplantisina dernegin daveti üzerine Antalya Büyüksehir Belediyesi de “Çevre Dostu Çift Kart” projesiyle katilim sagladi.

Örnek teskil edecek

Toplantida Antalya Büyüksehir Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Dairesi Baskanligi Sifir Atik ve Çevre Egitim Sube Müdürü Fulya Koral, “Çevre Dostu Çift Kart” projesi hakkinda sunum yapti. Koral, çevre ve doga dostu projeleri ile öne çikan Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin bu proje ile pilot bölge Kumluca’da 7 ayda 1408 çiftçinin 1150 kilogram zirai ambalaj atigi topladigini söyledi.

Koral, halkin katilimiyla desteklenen ve yogun ilgi gören projeyi örtü alti tarimin en önemli merkezi Antalya’da kent genelinde yayginlastirmayi hedeflediklerini belirtti.

Bilgi ve deneyim paylasimi yapilan toplantida Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin “Çevre Dostu Çiftçi Kart” projesinin Kazdaglari ve Edremit Körfezi’nde pestisit ambalajlari kaynakli plastik kirliligin önlenebilmesi için önemli bir örnek teskil edebilecegi dile getirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile