Çevre, Sehircilik Ve Iklim Degisikligi Bakanliginda Devir Teslim Töreni

Çevre, Sehircilik Ve Iklim Degisikligi Bakanliginda Devir Teslim Töreni

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligina atanan Mehmet Özhaseki, devir teslim töreni ile görevi Murat Kurum’dan teslim almasinin ardindan, "Deprem konutlarinin en kisa sürede bitirilmesini hedefliyoruz” dedi.

Resmi Gazete’de yayimlanan Cumhurbaskanligi Atama Karari ile Murat Kurum’un yerine Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligina 24 Mayis 2016-10 Temmuz 2018 tarihleri arasinda bakanlik görevi icra etmis olan Mehmet Özhaseki atandi. Özhaseki, bakanlikta düzenlenen devir teslim töreni ile görevine basladi.

Törende konusan Kurum, 5 yillik bakanlik süresince afetlerde her türlü gayreti göstermeye çalistiklarini söyledi.



Göreve gelirken devlete ve millete mahcup olmamayi diledigini belirten Kurum, “Hamdolsun bugün de milletimize mahcup olmadan devletimiz için vatandasimiz için tüm ekibimizle birlikte gece gündüz çalistik, ürettik. Ülkemizin refahi için, milletimiz için tüm gayretlerimizi sarf etmeye ve bu manada sehirlerimizi altyapisini üst yapisi gelistirmeye gayret gösterdik” dedi.

Kendisini bakanlik görevine atayan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a, desteklerinden dolayi Türk milletine, çalisma arkadaslarina ve AK Parti’ye tesekkür eden Kurum, Türk milletiyle el le 81 ilin insasi için hep birlikte çalistiklarini anlatarak, “Simdi Türkiye Yüzyili’nin ilk kabinesinde bayragi görevi devraldigim bakanimiza iade ediyoruz. Kendisine bu süreçte bize vermis oldugu desteklerden dolayi çok tesekkür ediyoruz. Insallah bundan sonraki süreçlerde bakanligimiz basarili bir sekilde devam edecektir” diye konustu.



"Bakanligi gelmis oldugu noktadan daha ileriye götürmek için elimden geleni yapacagim"

Devir teslim töreninin hayirlara vesile olmasi temennisinde bulunan Özhaseki ise geçmisteki bakanlik görevinden elinden geleni yapmanin huzuru içinde ayrildigini kaydetti.

5 yillik süreçte Kurum’u hep çalisirken, gayret ederken gördügünü dile getiren Özhaseki, emeklerinden dolayi Kurum’a tesekkür etti.

Bakan Özhaseki, Kurum’a bundan sonraki özel ve siyasi hayatinda basarilar dileyerek, “Yasi genç, bizim isimiz belli olmaz. 5 sene sonra ben yine teslim edebilirim” ifadesini kullandi.

Türkiye’nin deprem ülkesi oldugunun bilinmesi gerektigine dikkati çeken Bakan Özhaseki, bu gerçeklikte hareket edip tüm planlarin ona göre yapilmasini söyledi.

Özhaseki, Türkiye’nin depremlerde 140 bine yakin insanini kaybettigini hatirlatarak, “100 milyarlarca dolar zararimiz var. Eger bizler bu konuda hazirlikli olabilirsek, ileriye dogru adimlar atabilirsek bizi bu sikintilardan, belalardan kurtaririz. Kadim bir sehircilik anlayisimiz var. Köklü bir medeniyetin temsilcileriyiz. Biz bütün bu kültüre dayanarak bundan sonra yol haritamizi dogru belirleyip, bakanligi gelmis oldugu noktadan daha ileriye götürmek için elimden geleni yapacagim, bundan kimsenin endisesi olmasin” dedi.



"Konutlarin söz verildigi gibi en kisa süre içerisinde bitirilmesini hedefliyoruz"

Kahramanmaras merkezli depremlerin etkiledigi bölgelerde hem belediyelerin hem de Kurum’un gayretli bir sekilde çalistigini belirten Özhaseki, sunlari dile getirdi:

“Simdi oradaki konutlarin söz verildigi gibi en kisa süre içerisinde bitirilmesini hedefliyoruz. Akabinde de basta Istanbul olmak üzere bütün güzel sehirlerimizi depreme karsi hazirlikli hale getirip en az sayida zayiat verecegimiz ortamin olmasi için elimizden geleni yapacagiz. Devraldigimiz bayragi teslim edecegimiz güne kadar en iyi sekilde kosturarak, gayret ederek zirveye tasimanin gayreti içerisinde olacagiz. Bizlere güvenenlere, duasini esirgemeyen milletimize tesekkür ediyorum.”

Kurum, konusmalarin ardindan Bakan Özhaseki’ye görevin hayirli ugurlu olmasi temennisinde bulundu. Özhaseki ve Kurum, birbirine çiçek hediye etti.

Devir teslim törenine eski Sanayi ve Teknoloji Bakani ve AK Parti Bursa Milletvekili, Mustafa Varank, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Çigdem Karaaslan, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, bakanlik bürokratlari ve Bakan Özhaseki’nin torunlari katildi.

Kurum, devir teslim töreninin ardindan bakanlik çalisanlariyla vedalasmasi sonrasi bakanliktan ayrildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile