Başkan Doç. Dr. Sümer, düzenlediği basın toplantısında çevre sorunlarına değindi. Sıcakların artmasıyla birlikte orman ve anız yangınları da başladığını, Çanakkale,İçel, Muğla ve Balıkesir’de 100, Adana ve Antalya’da ise 50 hektar alan zarar gördüğünü belirten Sümer ‘’Çam ormanlarında ve makiliklerde her yıl aynı bölgelerde çıkan yangınlar, bu alanlardaki fidanları ve endemik bitkileri de yok etmektedir.Yangınlar; ormanlık alanlarda piknik ve mangal yapma, tarla açma, anız yangını ve elektrik hatlarından kaynaklanmaktadır. Türkiye’de her sene 1.6 milyon hektar orman alanı yanmakta, bu ormanların yenilenmesi 50 yılı almaktadır’’ dedi.
Doç. Dr. Güner Sümer, ayrıca atmosferdeki karbon miktarının kritik değer olan 350 ppm değerini çoktan geçtiğini ve bu değerin 397 ppm’ye ulaştığını belirterek şunları söyledi;
“Aşırı tüketim, aşırı sıcaklar sel felaketleri, depremler ve volkanların tekrardan devreye girmesi dünyamız için alarm işaretidir. İnsanoğlu gerekli, tedbirler almadığı taktirde dünyayı kötü günler beklemektedir.”
Çevre Uyarıları
Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği (ESÇEVDER) Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Güner Sümer, Türkiye’de yaz sıcaklarının artmasıyla birlikte ortaya çıkan orman yangınlarına dikkat çekerek “İnsanoğlu gerekli, tedbirler almadığı taktirde dünyayı kötü günler beklemektedir” dedi.