Artık üniversitelere orman arazilerinden yer verebiliyoruz. Destek olacağız” dedi.
Geçen dönem kuruluşunun 20’nci yılını kutlayan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin 21. Dönem 2012-2013 Akademik Yılı törenle başladı.
AİBÜ Kongre Merkezi Bordo Salon’da düzenlenen törene Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, Bolu Valisi İbrahim Özçimen, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu İl Başkanı Ömer Sayın, İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, ilçe belediye başkanları ve öğrenciler katıldı.
Tören öncesi Bordo Salon önündeki yeşillik alana Bakan Veysel Eroğlu ve Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu fidan dikti. Önce fidanın dibine toprak atan Eroğlu, daha sonra diktiği fidanı suladı. Rektör Hayri Coşkun’un üniversiteye yapılan yatırımları aktarmasıyla başlayan törende salonun dolması dikkat çekti. Hayri Coşkun’un ardından kürsüye çıkan İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal da amcası merhum İzzet Baysal’la birlikte üniversiteyi nasıl kurmaya başladıklarını anlattı.
Tanıtım konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ilk olarak Bolu’yla ayrı bir gönül bağı olduğunu açıklayarak “Özellikle ben burada bir bakan olarak değil, içinizden birisi olarak konuşmak istiyorum. Eski bir hoca olarak. Çünkü hakikaten Bolu’ya karşı ayrı bir gönül bağım var. Teknik Üniversite’de hocayken, Bolu’da SEKA’ya bağlı sanayi müessesesi vardı. Bende SEKA’nın çevreden sorumlu baş müşaviriydim. Sık sık Bolu’daki bu fabrikanın çevre kirliliğinin önlenmesi için çalışmalar yapıyordum. Bolu’ya sık sık gelirdim. O zaman İstanbul’da su yoktu. Bolu’dan da epeyce su götürdük. Dolayısıyla Bolu’nun da çok suyunu içtik. Bu yüzden ayrı bir gönül bağımız var” dedi.
Orman arazilerinden üniversitelere yer verebildiklerini açıklayan ve hükümetin de en büyük desteği eğitime verdiğini ifade eden Bakan Eroğlu, şunları söyledi: “Artık orman arazilerinden üniversitelere yer verebiliyoruz. Çünkü eğitim için, bu gençler için, geleceğimizin teminatı bu gençler için ne yapılsa azdır. Dolayısıyla biz de bunu yapmak için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Ben de bir akademisyen olarak üniversiteler dönemini biliyorum. Üniversiteler ülkenin lokomotifidir. İlim ve irfan yuvalarıdır. Eğer emin adımlarla geleceğe ilerlemek istiyorsak, üniversitelere her türlü desteği vermemiz lazım. Hükümetimiz bu konuda elinden gelen gayreti gösteriyor. Hükümetimizin programında eğitim birinci sıradadır. En fazla ödenek ayrılan sektör de eğitim sektörüdür.” Törende yaptığı konuşmanın ardından AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun’un elinden hediye tabak alan Eroğlu, salondan ayrıldı. Bir süre hayırsever işadamı Süreyya Astarcı’yla sohbet eden Veysel Eroğlu, daha sonra Ankara’ya gitmek üzere yola çıktı .
Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu Bolu’da
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, üniversitelere orman arazilerinde yer verebildiklerini söyleyerek, “Üniversiteler ülkenin lokomotifidir.