Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar Güney Kore'de

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar Güney Kore'de

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakasında kurulacak olan yeni şehirlerde son aşamaya gelindiğini ve kamuoyuna yakında projenin tanıtılacağını söyledi.

Bayraktar, kurulacak şehirlerin çevresi, altyapısı, bilim merkezleri ve fuar alanlarıyla dünyadaki benzerlerini aratmayan, 21.yüzyılın örnek şehirleri olacağını ifade etti.

Bir süredir Güney Kore’de bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, burada Güney Kore Arazi, Alt yapı ve Ulaştırma Bakanı Suh Seoung Hwan ile görüştü. İki ülke arasında işbirliği fırsatlarının görüşüldüğü toplantıda Hwan, Bakan Bayraktar’dan Türkiye’de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi aldı. Türkiye’nin kentsel dönüşüm çalışmalarını çok beğendiklerini, yakından izlediklerini ifade eden Hwan, Güney Kore’de eskiyen şehir dokularının yenilenmesi gerektiği, bu konuda Türkiye’nin tecrübelerinden yararlanmak istediklerini belirtti.

Hwan, Haziran ayında Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştireceklerini söyleyerek, “İki kardeş ülkenin kentsel dönüşüm çalışmaları karşılıklı ekipler kurularak daha ileriye taşınacak” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise, hükümetin 2023 yılı hedeflerinden birinin afet riski altındaki alanlarda dönüşüm çalışmaları olduğunu belirtti.

Bakan Bayraktar, Türkiye’de yaklaşık 19 milyon konut stokunun, 6 milyon 500 binin depreme dayanıksız olduğunu söyledi.

Bunun için geçen yıl bir kanun çıkardıklarını kaydeden Bayraktar, bu konutların 20 yıllık bir sürede peyderpey dönüştürüleceğini belirtti.

İSTANBUL’UN YENİ ŞEHİRLERİ TAMAM
Bakan Bayraktar, İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakasına kurulacak iki yeni şehir projesinin son durumuyla ilgili de bilgi verdi. Yeni şehirler için dünyadaki örnekleri incelediklerini söyleyen Bayraktar, yakında şehirlerin detaylarını kamuoyuna açıklayacaklarını ifade etti.

Gerek İstanbul’a yapılacak yeni şehirlerin gerekse kentsel dönüşüm sonrası ortaya çıkacak şehirlerin 21. yüzyıla uygun olarak tasarlandığını vurgulayan Bayraktar, “İnsanlar yerleşim alanlarında; çevresi, altyapısı, ulaşımı, sosyal donatı alanları, engelliler için kolaylaştırılmış mekanları, çocuk oyun alanları, eğitim imkanları, bilim merkezleri ve fuar alanlarının yanı sıra enerji verimliliği yüksek, su tasarruflu, yağmur sularının tekrar kullanılabildiği, sıvı ve katı atıkların ayrıştırıldığı, çevreye duyarlı mekanlar olacak” dedi

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile