Çevre Ve Sehircilik Bakani Kurum, Londra Çevre Bakanlari Toplantisi'na Katildi

Çevre Ve Sehircilik Bakani Kurum, Londra Çevre Bakanlari Toplantisi'na Katildi

Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, sürdürebilir kalkinmanin saglanabilmesi için ülkelerin, ekonomik, sosyal ve çevresel boyutlari da göz önünde bulundurarak hazirlanacak iklim degisikligine uyum eylemlerini hayata geçirmesinin zaruri oldugunu bildirdi.

Bakan Kurum, Ingiltere ve Birlesmis Milletler (BM) Iklim Degisikligi Çerçeve Sözlesmesi Taraflar Konferansi (COP26) Baskani Alok Sharma'nin ev sahipliginde düzenlenen "Londra Çevre Bakanlari Toplantisi"na katildi.

Kurum, burada yaptigi konusmada, gelismislik düzeyi ne olursa olsun, bugün bütün ülkelerin iklim degisikliginin olumsuz etkilerine farkli boyutlarda maruz kaldigini belirterek, sera gazi emisyonlari azaltilsa bile olumsuz etkilerin görülmeye devam edecegini ifade etti.

Sürdürebilir kalkinmanin saglanabilmesi için ülkelerin, ekonomik, sosyal ve çevresel boyutlari da göz önünde bulundurarak hazirlanacak iklim degisikligine uyum eylemlerini hayata geçirmesinin zaruri oldugunu dile getiren Kurum, bu kapsamda, gelecege iliskin planlarda yeni yaklasimlarin hayata geçirilmesinin kaçinilmaz oldugunu vurguladi.

Kurum, yerel kosullari ele alan uyum ve eylem planlari hazirlanmasinin elzem olduguna dikkati çekerek, "Hangi ölçekte olursa olsun, uyum eylemlerinin tüm sektörleri bir arada ele alan, bütünlesik bir yaklasim benimsemesi gerekiyor. Enerji, sanayi, tarim, sehirlesme hepsini bir arada bütünlesik bir yaklasimla benimsememiz gerektigini düsünüyorum." dedi.

Bakan Kurum, iklim degisikligine uyum eylemleri planlanirken yerel yönetimlerin sürece dahil edilmesinin önem arz ettigini dile getirdi.

Kurum, toplantiya iliskin Twitter'dan yaptigi paylasimda da su ifadeleri kullandi:

"Insanlari, dogayi iklim degisikliginin etkilerinden koruma ve adaptasyonun genisletilmesini ele aldigimiz ilk oturumda, gelismislik düzeyi ne olursa olsun iklim degisikliginin olumsuz etkilerine maruz kalan ülkelerin uyum eylemlerini hayata geçirmesinin öneminin altini çizdik. Londra Çevre Bakanlari Toplantisi'nin ikinci oturumunda Paris Anlasmasi kapsaminda 1,5 derece sicaklik hedefini korumak için atilmasi gereken adimlari ve bu küresel mücadeledeki is birliginin önemini konustuk."

Ingiltere'de düzenlenen Londra Çevre Bakanlari Toplantisi yarin sona erecek.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile