Gelecek nesillere iyi bir çevre birakmak ve kirlenmesini mutlaka önlemek, yesil alanlari koruyup çogaltmak gerektigine vurgu yapan Çevre ve Sehircilik Il Müdürü Selçuk Aydin, “5-11 Haziran tarihleri arasi ise Çevre Koruma Haftasi olarak kutlanmaktadir. Çevre; insan ve tabiat varliklarinin birbirleriyle etkilesim içinde bulundugu bir sistemdir. Hizli nüfus artisi ve sanayilesme, çevrenin kirlenmesini gün geçtikçe arttirmaktadir. Bu sebeple çevre ve çevre meseleleri hizla degisen dünyanin ve ülkemizin ana gündem basliklarindan birini olusturmaktadir. 2872 sayili Çevre Kanunu’nun amaci, “Bütün canlilarin ortak varligi olan çevrenin, sürdürülebilir çevre ve sürdürülebilir kalkinma ilkeleri dogrultusunda korunmasini saglamaktir.” Bu amaçla; gelecek nesillere iyi bir çevre birakmak için, öncelikli olarak var olani korumak, kirlenmeyi önlemek, yesil alanlari koruyup çogaltmak, toplumsal duyarliligin artmasini saglamak, hepimizin ortak görevidir. Bilindigi üzere tüm dünyada ve ülkemizde Covid-19 salgini devam etmekte olup, salginin ülkemizde yayiliminin en aza indirilmesi amaciyla bu salginla mücadeleyi ve salginin etkilerinin azaltilmasina yönelik faaliyetleri zafiyete ugratmamak adina, her yil il müdürlügümüz tarafindan düzenlenen Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsaminda bu yil ilkokul kademesinde çevre konulu karikatür yarismasi ve Sevgi Evlerinde kalan çocuklarimiza Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan önderliginde baslatilan Sifir Atik Projesi Kapsaminda ve Geri Dönüsümün Önemi hakkinda il müdürlügümüz tarafindan egitim verilmis ve Çocuklarimizla birlikte Çöp Toplama ve Temizlik Etkinligi yapilmistir. Bakanligimizca çevrenin korunmasi ve gelecek nesillere daha yasanabilir bir çevre birakilmasi için çalismalar yürütülmektedir. Bu kapsamda devletimizin kurulusunun 100. yili olan 2023 hedef misyonumuz Dogal çevreyi korumak, sürdürülebilir sehirler ve yerlesmeler olusturmak üzere; sehirlerimizin kimligini canlandiran ve yatay mimariyi esas alan planlama, dönüsüm, güvenli yapilasma, tasinmaz yönetimi ve konut sektörü ile çevreye yönelik tüm hizmetleri düzenleyici ve denetleyici bir anlayisla yapmaktir. Bu kapsamda ülkemizde faaliyet gösteren sanayi tesislerinin çevre mevzuatina uygun olarak çalismasini saglamak, atik sularin aritilarak su kaynaklarinin korunmasi, etkin bir atik yönetimi saglanarak atiklarin suda, toprakta, havada olusturacagi olumsuz etkilerin önlenmesi, plastik posetlerin dogadaki etkilerinin azaltilmasi için ücretlendirilmesi gibi önlemlerin alinmasi, isinma ve tasit egzozlarindan kaynakli emisyonlarin azaltilarak hava kalitesinin korunmasi hedeflenmektedir.” dedi.
Il genelinde yapilan egzoz emisyon denetimleri artirilarak devam ettirilmekte oldugunu kaydeden Selçuk Aydin, söyle konustu:
“Ilimizde iki adet Temiz Hava Ölçüm Istasyonu bulunmaktadir ve bu istasyonlar her saat ilimizdeki hava kirliligini rapor etmektedir. Erzincan Valiligimizin destekleri ile Ilimizde bulunan merkez 24 adet mahalle muhtarligina Bitkisel Atik Yag Toplama Bidonu yerlestirilerek bitkisel atik yaglarin toplanmasini tesvik etmek için Il müdürlügümüz tarafindan mahalle muhtarliklarina çesitli hediyeler dagitilmistir. Atik Piller için çalismalar yapilmis, toplanan atik pillerin Erzincan Belediyesi Temizlik Isleri müdürlügü vasitasiyla TAP Dernegine Ulastirilmasi saglanmistir. Atiklarin Geri Dönüsümü ve Sifir Atik Projesi kapsamindaki diger tüm çalismalarin, çevre kirliliginin etkilerine ve sonuçlarina dikkat çekmeye, daha saglikli bir çevre için, daha temiz bir dünya için çabalari yogunlastirmaya, yasanabilir çevre olusturmamiza vesile olmasini temenni ediyor, Erzincan halkina dogayi sevelim, yesili koruyalim diyerek, herkesin saglikli, temiz ve zarar görmemis bir çevrede yasamini sürdürmesini Erzincan Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü olarak dileriz”
Çevre Ve Sehircilik Il Müdürü Selçuk Aydin, Gazetecilerle Bir Araya Geldi
Çevre ve Sehircilik Il Müdürü Selçuk Aydin, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsaminda gazetecilerle bir araya gelerek yapilan çalismalar hakkinda bilgiler aktardi.