Çevreci Belediye Örnek Olmaya Devam Ediyor

Çevreci Belediye Örnek Olmaya Devam Ediyor

Çevreci projeleri ile ülkemizde örnek olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kent içindeki uygulamaları ile de örnek olmaya devam ediyor.

Doğal gaz ile bir kaç yıl önce tanışan Gaziantep’te, tüzel kişilerin yanı sıra kurum ve kuruşların doğal gaza geçmeleri Gaziantep’in daha temiz ve çevreci bir kimliğe kavuşması anlamına geliyor. Uzmanlar, doğal gaz kullanımının artmasıyla birlikte hava kirliğinin azalacağını, dolayısıyla daha yaşanabilir bir çevrenin oluşacağını ifade ederken, bu doğrultudan hareket eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kendisine bağlı hizmet binalarının birçoğunu doğal gaz kullanımına taşıyarak çevreci bir kurum kimliği ile örnek olmaya devam ediyor. 2010-2011 yılları arasında toplam 30 birimin ısıtma sistemini, temiz ve çevre dostu bir yakıt olan doğal gazla çalıştırmaya başlayan belediye, bu alanda örnek bir kurum olduğunu gösterdi. Kazan dairelerinin fuel-oil ile çalışması, kazanların ısıtma sistemlerinin çağın gerisinde kalmasından dolayı, hem enerji kaybını önlemek hem de bütçenin maliyetini düşürmek için doğal gazı tercih etmesi, bu bağlamda hava kirliliğinin önlenmesine de önemli bir katkı sağladı.

YÜZDE 50 TASARRUF SAĞLANDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Belediye Hizmet Binası, Makine Sanayi Müdürlüğü, Güçsüzler Yurdu, Kavaklık ve GASKİ Lojmanları, Şehreküstü, Karataş ve Kayaönü itfaiyelerinin geçen sene doğal gazla ısınmaya başlandığı, doğal gaza geçişin ardından yakıt harcamalarında yüzde 50 tasarruf sağlandığı ifade edildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı; Gıda Bankası, Şehitkamil Spor Salonu, Hacıbaba Umut Anne Merkezi, Münir Onat Gençlik Merkezi, Cumhuriyet Gençlik Merkezi, Hakan Özcan Gençlik Merkezi, Hasırcıoğlu ve Göllüce İnayet Topçuoğlu Tıp Merkezi, Düztepe Çamlık Kütüphanesi, Gazikent El Beceri Kursu, Cemil Cahit Güzelbey Kütüphanesi ve Anne Merkezi, KÜSGET İtfaiyesi, Cumhuriyet İtfaiyesi, Hasan Doğan Tesisleri, Belediye Kreşi, doğal gazı geçen yıldan bu yana kullanan birimler oldu. Belediyenin bu birimlerinin yıllık yakıt gideri yaklaşık olarak 934 bin TL iken, doğal gaza geçişin ardından bu rakam 227 bin TL’ye düştü. Bu birimler için ihale ve doğrudan temin olarak yaklaşık 300 bin TL doğal gaza geçiş ödemesi yapıldığı kaydedildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile