Çevreci Dönüsüm Çalistayi Degerlendirme Toplantisi Yapildi

Çevreci Dönüsüm Çalistayi Degerlendirme Toplantisi Yapildi

Antalya’nin çevreci dönüsüm hedeflerinin belirlenmesine öncülük etmek amaciyla Aralik ayinda tanitimi yapilan Antalya Çevreci Dönüsüm Çalistayi’nda belirlenen 13 çalisma grubunun baskanlari degerlendirme toplantisi yapti.

Antalya Büyüksehir Belediyesi ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odasi’nin koordinasyonunda yürütülen, konuyla ilgili meslek odalari, ilgili kurum kuruluslar ve sivil toplum örgütleri isbirligi ile Aralik ayinda tanitimi yapilan Çevreci Dönüsüm Çalistayi’nda belirlenen 13 Çalisma Grubunun Baskanlari ile degerlendirme toplantisi gerçeklestirildi.



“Mart ayi çalistayi için hazirlik yapiliyor”

Antalya Büyüksehir Belediyesi ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odasi’nin ortak projesi olan çalistaya, Antalya Büyüksehir Belediyesi Baskan Basdanismani Dr. Cem Oguz, Baskan Danismani Lokman Atasoy, Akdeniz Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gökhan Civelekoglu, Prof. Dr. Bülent Topkaya, Doç. Dr. Sükrü Erdem, gruplari temsilen meslek odalari, kamu kurumlari, STK temsilcileri ile belediye ve ATSO personeli katildi.

Toplantida; çalisma gruplarinin hazirladiklari raporlama çalismalari, karsilasilan sorunlar ve çözüm önerileri, Mart ayinda yapilmasi planlanan çalistaya dair hazirliklar, çalistay programi ve sonrasinda yapilacak çalismalar üzerine fikir alis verisinde bulunuldu.

“Sonuç odakli çalisma”

Antalya’nin su yönetimi, atik yönetimi, hava kalitesi, ulasim, enerji, kentlesme, afet riski, tarim, turizm, sanayi, biyoçesitlilik, döngüsel ekonomi, çevre egitimi konularinda belirlenen 13 çalisma grubu, Mart ayinda kesinlesecek Antalya Çevreci Dönüsüm Çalistayi’nda sunumlarini gerçeklestirecek. Her bir alanda mevcut durumun ortaya konulacagi, sorunlarin ve kisa, orta, uzun vadeli çözüm önerilerinin sunulacagi çalistaya tüm ilgili paydaslarin katilmasi, genis kitlelere yayiliminin saglanmasi, hazirlanacak raporlarin uygulamaya yönelik sonuç odakli olmasi kararlastirildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile