Çevreciler Doga Için Yürüdü

Çevreciler Doga Için Yürüdü

Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan Dünya Çevre Günü ve Haftasi etkinlikleri kapsaminda düzenlendigi doga yürüyüsü, Tirilye-Esence arasindaki essiz dogal güzelliklere sahip rotada gerçeklestirildi.

Bursa’yi daha saglikli bir gelecege tasimak adina altyapi ve çevre projelerine öncelik veren Bursa Büyüksehir Belediyesi, çevre konusunda toplumsal duyarliligi artirmaya yönelik etkinlikleri de hiz kesmeden sürdürüyor. Özellikle 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Haftasini birbirinden farkli etkinliklerle geçiren Büyüksehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi koordinasyonunda Turizm ve Tanitma Sube Müdürlügü katkilariyla, çevrecileri doga yürüyüsünde bulusturdu.

Doganin korunmasina yönelik farkindalik olusturmak amaciyla Tirilye - Esence arasinda doga yürüyüsü gerçeklestirildi.

Profesyonel alan kilavuzu Nazif Makas ve beraberinde 55 kisi ile yapilan etkinlikte, Tirilye - Zeytin Düzü - Yel Degirmeni Tepe - Kapanca Limani - Ketendere geçilerek 13 kilometrelik yürüyüsün ardindan Esence’ye ulasildi.

Turizm ve Tanitma Sube Müdürlügü personeli Tarihçi Faruk Kurt tarafindan güzergah üzerindeki tarihi degerler ve dogal güzellikler hakkinda doga severlere bilgiler verildi.

‘Çiçek dalinda güzeldir’ slogani ile çikilan yolculukta dogaseverler yürüdükleri istikamette dogaya sadece ayak izlerini birakma bilinci ile hareket etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile