Çevresindeki Yüzlerce Yapi Yikilan Camide Ibadet Devam Ediyor

Çevresindeki Yüzlerce Yapi Yikilan Camide Ibadet Devam Ediyor

Depremin vurdugu Hatay’da çevresindeki yüzlerce yapi yerle bir olan Haci Fahri Öksüz Camii’nde afetzede vatandaslar ibadetlerine devam ediyorlar.

Kahramanmaras merkezli depremlerde en çok yikima ugrayan Hatay’da birçok bina yerle bir oldu. Asrin felaketinde çok sayida ibadethane de zarar görmüs ve agir yaralar alinmisti. Bu ibadethanelerden olan Antakya ilçesi Haraparasi Mahallesi’nde yer alan Haci Fahri Öksüz Camii’nin de asrin felaketinde minaresi yikildi. 2004 yilinda ibadete açilan cami, minaresi yikilmasina ragmen depremlerden sonra ayakta kalmayi basardi. Çevresindeki yüzlerce yapinin yikilmasina ragmen ayakta kalmayi basaran camide vatandaslar ibadetlerini yapmaya devam ediyorlar.

“Insanlarin ibadet yapacaklari konteyner kent ve çadir kentler hariç ibadet yapacak cami maalesef yok”

Depremlerde 180 camiden saglam kalan 4 camiden biri oldugunu belirten cami imami Hüseyin Kahraman, “Camimiz 2004 yilinda açildi. Burasi 19 yillik bir cami. Depremlerde Antakya ilçesi harabe hale gelirken camimizin minaresi yikildi. Depremlerde cami müstemilatinda bulunan Kur’an kursu, imam lojmani, abdesthane ve sadirvan da yikildi. Antakya ilçe merkezinde 180 camiden sadece 4 cami kaldi. Bunun haricinde hiçbir cami yok. Insanlarin ibadet yapacaklari konteyner kent ve çadir kentler hariç ibadet yapacak cami maalesef yok. Biz de minaresiz bir sekilde devam ediyoruz. Hayirseverlerden camimizin müstemilatinda; Kur’an kursu, imam lojmani, abdesthanelerimiz ve minaremizin yapilmasini bekliyoruz” dedi.



“Depremde minaremiz yikildi ama cami ayakta kaldi”

Depremde caminin minaresinin yikildigini ifade eden imam Kahraman, “Antakya’da cami eksikligi olmasina ragmen camimizi yapanlar saglam yapmislar. Depremde minaremiz yikildi ama cami ayakta kaldi. Insanlarin ibadet yapacak camileri yok maalesef. Biz depremi burada yasadik. Depremde çocuklarimizla çiktigimizda caminin minaresi yikilmamisti. Ayni gün depremden 1 saat sonra 5.8 artçi bir deprem yasandi. Tahminimizce o zaman yikildi. Çünkü sabah 07.30’da arkadaslarla konustugumda minare yikilmisti” seklinde konustu.



“Allah nasip etti, minaresiz camide namazimizi kildik”

Ibadetini minaresiz camide yerine getiren Nizamettin Senal, “Allah nasip etti, minaresiz camide namazimizi kildik. Ben de camiye baktim ama minareyi göremedim. Bu minareyi de yaptirmaya çalisirlar. Bu caminin minaresi depremde yikildi. Bu minare ilk depremde yikildi” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile