Çevreyi Kirletene Af Yok

Çevreyi Kirletene Af Yok

Bursa’nin Inegöl ilçesinde çevreyi kirletenlere cezai islem uygulaniyor.

Mobilya sanayisinde yesil alana endüstriyel atik attigi tespit edilen sahis önce görüntülerle kayit altina alindi, ardindan 1295 TL idari para cezasi ve 500 TL temizlik ücreti olmak üzere 1795 TL ceza kesildi.

Inegöl Belediyesi, sunulan tüm imkanlara ragmen çevreyi kirletenleri affetmiyor. Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri, siki denetimlerle çevre kirliligine sebebiyet verenleri tek tek tespit ediyor.

Bu çerçevede son olarak Mahmudiye Mahallesi Güngör Sokak üzerinde bir kamyonet ile yesil alana endüstriyel atik atildigi tespit edildi. Sahsi görüntüleyen ekipler, ardindan durumu Zabita Müdürlügüne bildirdi. Zabita ekipleri görüntüler üzerinden idari yaptirim uygulayarak tutanak hazirladi. Atiklari yesil alana atan kisiye 1295 TL idari para cezasi ile birlikte 500 TL temizlik ücreti olmak üzere toplamda 1795 TL cezai islem uygulandi.

Çevre kirliligini önlemek için tüm imkanlari sunuyoruz

Konuya iliskin Inegöl Belediyesi’nden yapilan açiklamada su ifadelere yer verildi: “Gelecege güzel bir dünya birakmak adina sehrimiz özelinde çevre ve temizlige azami derecede önem veriyoruz. Bu duyarliligi vatandaslarimizin da göstermesi adina gerek farkindalik çalismalariyla gerekse de kurdugumuz tesislerle ilçe halkimizin isini kolaylastirmaya çalisiyoruz. Özellikle sanayi bölgesinde üreticilerimizin isini kolaylastirmak adina Tehlikesiz Endüstriyel Atik Toplama Merkezi olusturduk. Vatandaslarimiz 153 hatlarimizi aramasi durumunda adreslerinden gidip atiklari aliyor ve uygun sekilde bertarafini sagliyoruz. Buna ragmen, uygunsuz davranislarin devam ettigini görüyoruz.”

Kimsenin Inegöl’ü kirletmeye hakki yok

“Son olarak sanayi bölgesinde yasadigimiz olayda, ekiplerimizin tespiti üzerine endüstriyel atiklari yesil alana atan sahsa 1795 TL para cezasi uygulandi. Kimsenin Inegöl’ü kirletmeye hakki yok! Bu hatirlatmayi bir kez daha yaparak duyarli vatandaslarimizdan da bu tür olumsuzluklari görmeleri durumunda mutlaka 153 Çözüm Merkezimize bildirmelerini istiyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile