Ceyhan'da Belediyeye Hibe Edilen Tarihi 'Güleçyüz Konak' Restore Edilip Sosyal Tesis Olarak Kullanilacak

Ceyhan'da Belediyeye Hibe Edilen Tarihi 'Güleçyüz Konak' Restore Edilip Sosyal Tesis Olarak Kullanilacak

Ceydan’da 1940 yilinda insa edilen en eski konaklardan ’Güleçyüz Konak’, Ceyhan Belediyesi’ne hibe edildi. Belediye tarafindan restore edilecek olan konak, sosyal tesis olarak Ceyhanli vatandaslarin hizmetine sunulacak.

Ceyhan Belediye Baskani Kadir Aydar, söz verdigi hizmetleri gerçeklestirmek için gece gündüz çalismalarina devam ediyor. Ceyhan halkinin destegini alarak hizmetlerine emin adimlarla yürüyen baskan Aydar’a, bir destek de ilçenin köklü ailelerinden Güleçyüz ailesi tarafindan geldi. Ceyhan’daki en eski konagin sahibi Sami Güleçyüz,

’Güleçyüz Konagi’ni belediyeye hibe etti.

Atatürk Mahallesi’nde bulunan ve Ceyhan’in en eski konaklarindan olan tarihi Güleçyüz Konagi, restore edilerek Ceyhan halkinin hizmetine sosyal tesis olarak sunulacak.

Ceyhan Belediye Baskani Kadir Aydar, Güleçyüz ailesine tesekkür ederek, “2019 yilinda konagin bulundugu alani yeniden imar edip rekreasyon alanina çevirdigimizde bu konakla ilgili düsüncelerimiz vardi. Bu konagi restore edip Ceyhan Belediyesi tarafindan güzel bir sosyal tesis haline getirecegiz ve Ceyhanlilarin kullanimina açacagiz. Bu konaga, bu degerlere ve bu kültüre sahip çikacagiz. Sami Güleçyüz, sag olsun bizim bu hayallerimizi gerçeklestirmemize vesile olup konagi ücretsiz bize hibe etti. Ceyhan halki adina kendilerine tesekkür ediyorum" dedi.

Sami Güleçyüz ise konagin 1940’li yillarin basindan dedesi tarafindan insa ettirildigini belirterek, "1956 yilinda ben bu konakta dogdum. 68 yildir ikametim bu konakta. Böyle bir degerin Ceyhan’a kazandirilmasi için sayin baskanin dinamik ve fikirlerinden yararlanarak, kurumsal kimligi olan Ceyhan Belediyesi’ne teslim etmekten mutluluk duyuyorum" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile