Ceyhan Kaymakamı Karakuş Hal Esnafının Sorunlarını Dinledi

Ceyhan Kaymakamı Karakuş Hal Esnafının Sorunlarını Dinledi

Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, ilçede faaliyet gösteren sebze hali esnafını ziyaret etti.

Kaymakam Karakuş, İlçe Tarım Müdürü Amir Sarı ile ziyaret ettiği sebze hali esnafının sıkıntı ve şikâyetlerini yerinde dinledi.

Ceyhan Sebze ve Meyve Komisyoncular ve Tüccarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Kanlı, kendilerini ilk defa bir kaymakam ziyaret ettiği belirterek, bundan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Sebze halinde komisyonculuk yapan hal esnafının bazı sıkıntılarını belirten Kanlı, 'Mevcut sebze hali hal statüsünde bile değil. Burası, halen sebze ve meyve satış yeri olarak görünüyor. Hal merkezimiz şehir içinde ve tecrit edilmiş gibi işlevsiz kalmış durumda. İşlerimiz her geçen gün kötüye gidiyor. Buradan yetkililerden, halin ilçe dışına ve çevre yolu civarına taşınması gerekiyor. Şuanda büyük marketlerin dışındakiler hariç, pazar yeri esnafı alışverişini ilçe dışından yapıyor olması bize zarar veriyor. Bundan dolayı, yetkililerin pazar esnafını denetlemelerini istiyoruz. ' diye konuştu

Kaymakam Gürbüz Karakuş da hak ve hukuk talep eden, sorumluluklarını hukuk içerisinde çözmek isteyen vatandaşlara yardımcı olacaklarını söyledi.

Her kurumun üstüne düşeni yaptığında sorunların çözüleceğini belirten Karakuş, 'Sivil toplum bilinci geliştikçe sorunların çözümü de kolaylaşacaktır. İlçenin çözülmeyecek meselesi yoktur. Birçok kronik sorun çözüm yoluna girdi. Çalışan, üreten, koşan, koşturan insanlara ihtiyacımız var. İyi şeyler oluyor, inşallah daha da iyi şeyler olacak.” şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile