Ceylan Hemsireye Darp Siddet Davasi

Besiktas’ta hemsire olan eski kiz arkadasina siddet uygulayan ve kasten öldürmeye tesebbüs suçundan 14 yil hapse mahkum edilen Nazir Ilgin hakkinda kasten yaralama suçundan açilan dava dosyasi, görevsizlik karariyla Agir Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Durusmada savunma yapan Ilgin, "Aile Bakanligi’nin ve medyanin bu davayi etkilemeye çalistigini düsünüyorum" dedi.



Besiktas’ta hemsire olan eski kiz arkadasi Ceylan G.’ye siddet uygulayan ve kasten öldürmeye tesebbüs suçundan 14 yil hapse mahkum edilen Nazir Ilgin hakkinda kasten yaralama suçundan açilan davanin görülmesine devam edildi. Istanbul 56. Asliye Ceza Mahkemesindeki durusmada taraflarin avukatlari hazir bulundu. Tutuklu sanik Nazir Ilgin ise durusmaya tutuklu bulundugu cezaevinden SEGBIS araciligiyla baglandi.

"Evlenme teklif ettim, kabul etmedi”

Agir Ceza Mahkemesi’nde de yargilandigini söyleyen tutuklu sanik Ilgin, “Ceza aldim. Bu dosyayi etkilemek için böyle bir dava açildigini düsünüyorum. Bu iddialardan sadece eve gizlice girdigim iddiasini kabul ediyorum. 3 yildir müsteki ile beraber yasamaktayim. Söz konusu evin alt kilidi ben de bulunmaktaydi ama üst kilidi ben de yoktu. Kendisine evlenme teklifi etmistim ve kabul etmemisti. Bana hakaretvari konustu.

Sadece karsilikli ses yükseltmemiz oldu. Ceylan’in evinin karsisinda kuzenimin evi vardi. Kuzenimin evinden Ceylan’in çiktigini gördüm. Daha sonra alkol almaya basladim. Sabah saat 05.00 gibi evin üst kilidi bende olmadigindan, daha önceden anahtari içeride unuttugum zamanlarda biçakla pencereden eve girdigimden o gün de mutfak biçagi ile pencereden eve girmek istedim” dedi.



"Öldürmekle tehdit ettigim iddialarini kabul etmiyorum"

Savunmasini sürdüren tutuklu sanik Nazir Ilgin, “Amacim bana defol git demesi ve baskasinin aracina binmesi üzerine onunla konusmak içindi. Alkolün etkisi ile sabahin 05.00’inde bu sekilde davrandim ve sabahi bekleyemedim. Evde kimse yoktu. Müstekinin kafasini arabaya vurarak yaraladigim ve öldürmekle tehdit ettigim iddialarini kabul etmiyorum. Sartlar olustugunda hükmün açiklanmasinin geri birakilmasina karar verilmesini talep ederim” seklinde konustu.



"Alkollü oldugunu söyleyerek suçtan kurtulmaya çalistigini düsünüyoruz"

Adana’da olan Ceylan G.’nin talimat ile ifadesinin alinmasinin istedigini söyleyen müsteki avukati Çagri Kilin, “10’uncu Agir Ceza Mahkemesindeki dosya ile bu dava dosyasi farkli konulari olusturmaktadir. Sanikla müvekkil ayni evde yasamamaktadir. Sanigin 10’uncu Agir Ceza Mahkemesinde vermis oldugu ifade ile bu dosyadaki ifade farklidir. Alkollü oldugunu beyan ederek suçtan kurtulmaya çalistigini düsünüyoruz. Tüm suçlar sanik tarafindan gerçeklestirilmistir. Sanigin cezalandirilmasini talep ediyoruz” diye konustu.



Savcilik dosyasinin Agir Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesini istedi

Durusmada görüsünü açiklayan Cumhuriyet savcisi, sanigin müstekiye yönelik 6 Haziran 2020’de park halindeki araca basini vurmak suretiyle yaraladigi, ‘bagirirsan seni öldürürüm’ seklinde tehdit ettigini ertesi gün ise müstekinin evine biçakla girerken yakalandigini belirtti.

Sanigin daha önce yargilanarak ‘kasten öldürmeye tesebbüs’ suçundan hapse mahkum edildigini belirten durusma savcisi, bu dosyada müstekiye yönelik eyleminin kasten öldürmeye yönelik olup olmadigi yönündeki delillerin degerlendirilme yetkisinin agir ceza mahkemesine ait oldugu gerekçesiyle dosyaya görevsizlik karari verilmesini talep etti.

"Aile Bakanligi’nin ve medyanin bu davayi etkilemeye çalistigini düsünüyorum"

Son savunmasi sorulan tutuklu sanik Nazir Ilgin, “Araca kafasini vurmadim. Buna iliskin bir hastane raporu, kamera görüntüsü gibi bir sey varsa eger konusulabilir. 10’uncu Agir Ceza Mahkemesi’nde bu konulardan dolayi ceza aldim. Az önce dedigim gibi agir ceza mahkemesi dosyasini etkilemek için bu davanin açildigini düsünüyorum. 10’uncu Agir Ceza Mahkemesi’nde gerçekleri anlattim. Eve biçakla girmistim. Korktugum, çekindigim bir sey yoktur. Kendi evime gizlice girdim. Aile Bakanligi’nin ve medyanin bu davayi etkilemeye çalistigini düsünüyorum. Bu dava agir cezaya tasinirsa etkilendigini de düsünüyorum” seklinde konustu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanik Nazir Ilgin hakkinda ‘kasten yaralama’, ‘geceleyin konut dokunulmazligini ihlal’, ‘biçakla tehdit’ ve ‘hakaret’ suçlarindan dava açildigini ve eyleminin gerçeklesmesi halinde kastinin ‘kasten öldürmeye tesebbüs’ olma ihtimali oldugunu kaydetti.

Heyet, eylemin ‘kasten yaralama’, ‘silahla tehdit’ ya da ‘kasten öldürme’ suçuna tesebbüs olup olmadigi yönünde kanitlari tartisma ve degerlendirmenin üst dereceli Agir Ceza Mahkemesine ait oldugunu belirterek görevsizlik karari verdi. Dosya karar ile birlikte yetkili Agir Ceza Mahkemesine gönderildi.

Olayin geçmisi

Besiktas’ta 6 Haziran 2020 tarihinde, hemsire olan eski sevgilisi Ceylan G.’ye siddet uygulayan Nazir Ilgin yakalanarak gözaltina alinmisti. Adliyeye sevk edilen zanli nöbetçi mahkeme tarafindan adli kontrol sartiyla serbest birakilmisti. Serbest birakilmasinin ardindan 8 Haziran 2020’de yeniden eski sevgilisinin önünü keserek biçakla saldiran sanik Nazir Ilgin yeniden yakalanmis ve tutuklanarak cezaevine gönderilmisti. Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca 8 Haziran’da meydana gelen olaya iliskin yürütülen sorusturma kapsaminda iddianame hazirlanmis ve Ilgin’in ’kasten öldürmeye tesebbüs’ suçundan ise 15 yila kadar hapsi talep edilmisti. Ilgin’in Istanbul 10. Agir Ceza Mahkemesince yargilandigi dava, 11 Subat 2021 tarihinde karara baglanmis ve sanik Ilgin, ‘kasten öldürmeye tesebbüs’ suçundan 14 yil hapis cezasina çarptirilmisti.

Bassavcilikça 8 Haziran 2020 tarihindeki olaya iliskin yürütülen sorusturma kapsaminda hazirlanan iddianamede ise, sanik Ilgin’in ‘kasten yaralama’, ‘geceleyin konut dokunulmazligini ihlal’, ‘biçakla tehdit tesebbüs’, ‘tehdit’ suçlarindan toplam 2 yil 2aydan7,5 yila kadar hapisle cezalandirilmasi istenmisti. Hazirlanan iddianame, Istanbul 56. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilmisti.

Öte yandan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan da Ceylan G.’ye siddet uygulayan Nazir Ilgin’in adli kontrol sartiyla serbest kalmasina tepki göstermisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile