Konuyla ilgili açıklama yapan Kaymakam İlker Özerk Özcan, "Ceylanpınar ilçesi ve Köylerine Hizmet Götürme Birliğinin sahiplik ettiği bu proje ile tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi, gıda güvenliğini sağlama ve istihdamı arttırmaya yönelik çalışmaların desteklenmesi amacıyla Ceylanpınar ilçesinde üretilen kırmızı biberin hijyenik bir ortamda kurutulması, işlenmesi, paketlenmesi ve pazarlanması amaçlanmıştır. Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından kabul gören bu projemiz için İki Cırcıp Bakım OnarımŞantiyesi`nde biber kurutma, işleme ve paketleme tesisi kurularak faaliyete geçirilmiştir. Sahipliğini Köylere Hizmet Götürme Birliğinin yaptığı projenin yine kuruluş amacı kar olmayan ve proje uygulama süresinde kurulacak olan Biber Yetiştiricileri Birliğine yani kar amacı gütmeyen tarımsal amaçlı kooperatife belli şartlar dahilinde bu tesisin işletmesi verilecektir. Kurulan bu işletmede sözleşmeli üretim modeli uygulanmaktadır. Bu üretim modelinde yüzde yüz üretici ile sözleşme yapılarak sözleşmegereği; üreticilerin ürettikleri ürünler işletmede satın alınmakta ve işletmede değerlendirilmektedir. Böylece üreticilere pazar garantisi sağlanarak çiftçi gelirlerinde artışlar meydana gelmiştir" dedi.
Kaymakam Özcan, projeyle Ceylanpınar isotunun elde ve fabrikasyonda işlenerek tüketiciye daha temiz ve daha ucuza pazarlanmasının hedeflendiğini kaydetti.
Ceylanpınar İsotu İşlenmeye Başladı
Şanlıurfa`nın Ceylanpınar ilçesinde "Açıkta Hijyenik Koşullarda İsot Biberi Kurutma İşleme ve Paketleme Tesisi"nde Ceylanpınar isotu üretimine başlandı.