Ceza Ve Tevkifevleri Genel Müdürlügünden Diyarbakir Kapali Ceza Infaz Kurumu'na Yönelik Iddialara Yalanlama

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlügü, Diyarbakir 2 Nolu T Tipi Kapali Ceza Infaz Kurumunda hükümlülerin darp edilmesi iddialarina iliskin, üzerinde yasak madde ele geçirilen hükümlülerden E.A.’nin görevli personele mukavemet gösterdigi ve fiziki müdahalede bulundugunu açikladi.

Adalet Bakanligina bagli Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlügü tarafindan Diyarbakir 2 Nolu T Tipi Kapali Ceza Infaz Kurumunda hükümlülerin darp edilmesine iliskin yer alan haberlerle ilgili kamuoyunun dogru bilgilendirilmesi amaciyla bir basin açiklamasi yayimladi.

Açiklamaya göre, Diyarbakir 2 Nolu T Tipi Kapali Ceza Infaz Kurumunda 24 Haziran’da kapsamli sekilde yapilan aramada bazi hükümlülerin üzerine ceza infaz kurumunda bulundurulmasi yasak olan madde ele geçirildi.

Aramalar kapsaminda hükümlü E.A., görevli personele mukavemet göstererek fiziki müdahalede bulundu ve aramalara engel olmaya çalisti.

Hükümlülerin üzerinden çikan maddeler nedeniyle adli ve idare yönden sorusturma baslatildi.

Açiklamada su ifadelere yer verildi:

“Ceza infaz kurumlarinda tüm is ve islemler iskence ve kötü muameleye karsi sifir tolerans anlayisiyla yürütülmektedir. Gerçeklikten tamamen uzak ve kötü niyetli söz konusu haber ve paylasimlara itibar edilmemelidir.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile