Cezaevi Firarisi, Uzun Namlulu Silahla Saklandigi Çiftlik Evinde Seyhan Polisi Tarafindan Yakalandi

Cezaevi Firarisi, Uzun Namlulu Silahla Saklandigi Çiftlik Evinde Seyhan Polisi Tarafindan Yakalandi

Adana’da 21 yil 8 ay kesinlesmis hapis cezasiyla aranan cezaevi firarisi Sinan Ö., kuzeninin çalistigi çiftlik evine düzenlenen operasyonda Seyhan Polisi tarafindan yakalandi. Ayrica çiftlikteki giysi dolabinda uzun namlulu piyade tüfegi ele geçirilirken, Sinan Ö. kendisini, ‘Silahlari, hasimlarimdan korunmak için bulunduruyordum’ diyerek savundu.

Seyhan Ilçe Emniyet Müdürlügü’ne bagli Suç Önleme ve Sorusturma Büro Amirligi ekipleri, ilçeye bagli Küçükçildirim Mahallesi’nde küçükbas hayvancilik yapan Mehmet G.’nin çiftliginde çok sayida silah ve çesitli suçlardan aranan firarilerin oldugu bilgisine ulasti.

Çiftlik evine operasyon düzenleyen ekipler, çiftlik sahibi Mehmet G., çiftliginde çalisan Serhat Ö., ‘Uyusturucu madde ticareti yapma’ suçundan 21 yil 8 ay kesinlesmis hapis cezasiyla aranan cezaevi firarisi kuzeni Sinan Ö., ‘Dolandiricilik’ suçundan aranan kardesi Muhammet Ö. ve çesitli suçlardan çok sayida kayitlari bulunan Oguzhan B., Alper Ö. ve Murat A.’yi gözaltina aldi.

Çiftlik evi degil, cephanelik

Ayrica çiftlik evinde arama yapan polis ekipleri, giysi dolabina saklanan uzun namlulu piyade tüfegi, 2 sarjör ve 85 mermi, ruhsatsiz 4 tabanca, 2 pompali tüfek ve bu silahlara ait 169 fisek, çelik yelek, hassas terazi, 12 uyusturucu hap ile 6,8 gram esrar ele geçirdi.

‘Silahlari, hasimlarimdan korunmak için bulunduruyordum’

Ekipler süphelileri polis merkezine götürürken Sinan Ö., ifadesinde, “Yaklasik 1 ay önce cezaevinden firar ettim. Saklanmak için de kuzenim Serhat’in yanina geldim. Aramada bulunan silah, çelik yelek ve uyusturucu bana ait. Silahlari, kendimi hasimlarimdan korumak için bulunduruyordum” dedi.

Çiftlik sahibi Mehmet G. ise ifadesinde, “Serhat, akrabalarinin yaninda kalmasi için ricada bulundu, ben de izin verdim. Silahlarla ilgili bilgim yok. Çiftlige geldikten 10 dakika sonra polisler geldi” diyerek kendisini savundu.

Tutuklandi

Polis merkezindeki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen süphelilerden Mehmet G., Sinan Ö., Muhammet Ö. ile Serhat Ö. çikarildiklari mahkemece tutuklandi. Oguzhan B., Murat A. ve Alper Ö. ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Operasyonda ele geçirilen silahlar incelenmesi için Adana Kriminal Polis Laboratuvari’na gönderildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile