Cezaevi Müdürü Organlariyla 3 Kisiye Hayat Verdi

Cezaevi Müdürü Organlariyla 3 Kisiye Hayat Verdi

Çorum’da evinde geçirdigi beyin kanamasi sonucu beyin ölümü gerçeklesen cezaevi müdürü Kemal Özen organlariyla 3 kisiye hayat oldu.

Edinilen bilgilere göre, Çorum L Tipi Cezaevinde 2. Müdür olarak görev yapan Kemal Özen geçtigimiz hafta evinde fenalasti. Yakinlari tarafindan Hitit Üniversitesi Erol Olçok Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne kaldirilan Kemal Özen tedavi altina alindi. Özen, doktorlarin tüm müdahalesine ragmen kurtarilamadi.

,Hastane yönetimi ve doktorlarin aileyi organ bagisinda bulunabilecekleri yönünde bilgilendirmesi ve ailenin onayi üzerine Özen’in karaciger ve 2 böbreginin nakledilmesini karar verildi.

Bunun üzerine sabahin erken saatlerinde organ bagisi için Ankara’dan özel bir ekip Çorum’a geldi. Ankara’dan gelen ekibin yaklasik 3 saat süren operasyonu sonucu Özen’in organlari alindi. Karaciger ve böbreklerin Baskent ve Ufuk Üniversitesi’nde 3 hastaya nakledilecegi ögrenildi.

“Aile büyük bir duyarlilik gösterdi”

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Egitim ve Arastirma Hastanesi Anestesi Uzmani Doç. Dr. Güvenç Dogan, 10 gün önce beyin kanamasi nedeniyle yogun bakim ünitesinde tedavi altina alinan Çorum L Tipi Cezaevinde 2. Müdür olarak görev yapan Kemal Özen’in dün sabah saatlerinde beyin ölümünün gerçeklestigini belirterek, “Aile büyük bir duyarlilik göstererek organlari bagisladi. Hastamizdan alinan karaciger ve böbrekler 3 hastaya umut isigi oldu. Bu süreçte desteklerinden dolayi Bashekimimiz Dr. Ramiz Yazici, Organ Nakli Koordinatörü Murat Çelik’e ve Anesteziyoloji bölümüne tesekkür ederden organ bagisiniz önemine dikkat çekmek istiyorum” dedi.

Özen’in cenazesi düzenlenecek cenaze töreninin ardindan Artvin’de topraga verilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile