Cezaevinde Kadınlar Önce Ağladı Sonra Oynadı

Konya E Tipi Kapalı Cezaevi‘nde düzenlenen sevgi ve moral gününde mahkum kadınlar önce ağladı, ardından da müzik eşliğinde oynadı.

Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu‘nda "Sevgi ve Moral Günü" düzenledi. Programa Vakıf Başkanı Gülgen Dural, eski TBMM Başkanı Köksal Toptan‘ın eşi Saime Toptan, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan eşi Hatice Doğan, çok sayıda gönüllü kadın ile cezaevinde cezalarını çeken 23 kadın kucaklarında çocuklarıyla katıldı. Kültür Bakanlığı Ses Sanatçısı Adnan Çilesiz‘in saz ekibiyle birlikte söylediği şarkılarla ilk önce dertlenen

mahkum kadınlardan bazıları gözyaşlarını tutamayarak ağladı. Daha sonra eğlenmek isteyen mahkum kadınlar, roman havası eşliğinde eğlendi.

Konya E Tipi Kapalı Cezaevi‘nde bin 83 mahkumun kaldığını belirten kurum müdürü İsmet Aktürk, "Bunlardan 23‘ü kadın, 31‘i çocuk, bin 29 tanesi yetişkin olmak üzere toplam bin 83 kişidir. Kurumumuzda bulunan bu hükümlü ve tutuklulara yönelik eğitim ve öğretim faaliyetleri, iş ve meslek kursları ile sosyal, kültürel faaliyetler devam etmekte olup, amacımız hükümlü ve tutukluların doğru davranış ve tutum alışkanlıkları benimseyerek, yeniden suç işlemelerini önleyici ahlaki değerler kazanmalarını

sağlamaktır" dedi.

Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı Genel Başkanı Gülgen Dural ise, "Her yıl geleneksel olarak cezaevlerini ziyaret edip kadın mahkumlarımızla konuşuyoruz. Onların yanında olmak bize de mutluluk veriyor. Bu yıl da Konya‘yı tercih ettik ve kurum müdürümüzle konuşarak ziyarete geldik. Kadın mahkumlarımızın burada kaldıkları sürece belirli eğitimleri alarak yeni şeyler öğrenmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı üyeleri, mahkum kadınlara hediyeler verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile