Fransa'da peçeli kadınların haklarını savunan Cezayirli aktivist iş adamı Raşid Nekkaz, Tunus makamlarının ülkeye girişini engellediğini ve kendisini Cezayir'e göndermelerini istemesine rağmen Fransa'ya sınır dışı edildiğini belirtti.
AA muhabirine konuşan Nekkaz, Tunus'tan Cezayir'e yürüyerek gerçekleştireceği bir eylem için hafta sonu geldiği Tunus'un Kartaca Havalimanı'nda ülkeye girişine izin verilmediğini söyledi.
Tunus'taki havalimanı yetkililerine defalarca kendisini vatandaşı olduğu Cezayir'e yönlendirmelerini söylemesine rağmen Fransa uçağına bindirildiğini aktaran Nekkaz, "Havalimanındaki yetkililer, Tunus'taki Cezayir Büyükelçiliği'nin ülkeye alınmamam için girişimde bulunduğunu söyledi. Cezayir Dışişleri Bakanlığı, Tunuslu muhatapları üzerinden benim Mağrip Projesi için Tunus'tan Cezayir'e yürümemi engellemeye çalıştı." diye konuştu.
Nekkaz, 17 Şubat 1989'da Libya, Tunus, Cezayir, Fas ve Moritanya'nın katılımıyla kurulan Mağrip Birliği girişimini kutlamak için Tunus'tan Cezayir'e yürüme planıyla Tunus'a geldiği bilgisini paylaştı.
Kartaca Havalimanı yetkilileri ve Tunus güvenlik makamları konuya ilişkin AA muhabirine yorum yapmaktan kaçındı.
- Raşid Nekkaz kimdir?
Cezayirli aktivist iş adamı Raşid Nekkaz (46), Fransa'da doğdu. Fransız yönetiminin peçe yasağına karşı mücadele eden Nekkaz, peçeli kadınların hukuksal mücadelelerine sağladığı cömert finansal destek ile tanındı.
Nekkaz, Cezayir cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışabilmek için 2013 yılında Fransız vatandaşlığından çıktı, ancak 2014 seçimlerinde yeterince imza toplayamadığı gerekçesiyle Cezayir yönetimi tarafından başvurusu reddedildi.
Cezayirli aktivist, ülkesinde 2013 yılında ülkenin doğusundan başkente kadar gerçekleştirdiği 600 kilometrelik yürüyüş gibi dikkat çeken eylemlere imza atmıştı.
Cezayirli Aktivist İş Adamına Tunus'a Giriş Engeli
Tunus makamları, Fransa'da peçeli kadınların haklarını savunan Cezayirli aktivist Nekkaz'ın ülkeye girişini engelledi.