Chp Ankara İl Başkanlığı‘ndan ‘Yemin Boykotu‘na Destek

CHP Ankara İl Başkanı Tarık Şengül, CHP‘nin yemin boykotuna destek açıklaması yaptı. Şengül, CHP‘nin yemin etmemesi için ise, "Meclis iradesine bir saygısızlık değil, tam tersine demokrasiye ve halk iradesine ve bu iradenin tecelli ettiği TBMM‘ye duyulan derin bir saygının ifadesidir" dedi.

CHP Ankara İl Başkanlığı önünde CHP‘nin yemin boykotuna destek için bir basın açıklaması yapan CHP Ankara İl Başkanı Tarık Şengül, 12 Haziran seçimlerinin ardından bazı milletvekillerinin bulundukları cezaevlerinden çıkıp, TBMM‘ye yemin etmeye gelemediğini ve bunların içinde de iki tane CHP milletvekili bulunduğunu hatırlattı. CHP‘li vekiller Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal‘ın halen cezaevinde olduğunu söyleyen Şengül‘ün konuşması, alanda toplanan partililerin sloganlarıyla sık sık kesildi.

Tutukluluk halleri devam eden CHP‘li vekillerin tahliye edilmemesi için "Bir hukuk skandalı" nitelemesi yapan Şengül, 3 yıldır tutuklu bulunan Balbay‘ın tahliye edilmemesine yeterli delillerin toplanamamasının gerekçe gösterildiğini söyleyerek, "Böyle giderse 30 yıl da geçse bu deliller toplanamayacak" diyerek tepki gösterdi. "Gelinen nokta hukuki olmaktan çıkmış, siyasi bir nitelikte kazanmıştır" diyen Şengül, geçmişte Başbakan Erdoğan‘ın da benzer bir durumla karşı karşıya kaldığını, fakat CHP‘nin

Başbakan‘ı milletvekilliğine götüren sürecin önünü açtığını söyledi.

CHP‘nin Meclis‘te yemin etmesi halinde, tahliye edilmeyen milletvekillerinin yemin edemeyeceğini bunun da TBMM‘nin saygınlığına saygı düşüreceğini ifade eden Şengül, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet Halk Partisi meclis grubu bir bütün olarak TBMM‘de yemin törenine katılmamış, katılamamıştır. Bu iktidar partisi ve yandaş medyanın yaygaralarının tersine meclis iradesine bir saygısızlık değil, tam tersine demokrasiye ve halk iradesine ve bu iradenin tecelli ettiği TBMM‘ye duyulan derin bir saygının ifadesidir."

"KOLTUKLARIN BOŞ KALMASIYLA, MECLİS‘İN SAYGINLIĞI‘NA GÖLGE DÜŞMEZ Mİ?"

Bütün hukuki süreçlerden geçmiş, mazbatalarını almış tutuklu vekilllerin Meclis‘teki koltuklarının boş kalması için "Meclis‘in saygınlığına gölge düşmez mi?" diye soran CHP Ankara İl Başkanı Tarık Şengül, açıklamasında şunları ifade etti:

"Partimizin TBMM‘de takındığı tutum halk iradesine, demokrasiye ve bunun tecelli ettiği TBMM‘ye duyulan derin saygının kararlı bir ifadesidir. Milli iradeye ve Meclis‘e saygı duymayanlar boş kalan koltukları değil, kendi koltuklarını gözetenlerdir. Ankara İl Örgütü, il ve ilçe başkanları ve tüm üyeleriyle partimizin TBMM çerçevesinde verdiği demokrasi mücadelesine ve TBMM‘nin saygınlığını koruma uğraşına bütün gücüyle destek vermekte ve bu mücadelenin yanında olduğunu ifade etmektedir".

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile