CHP Antalya Milletvekili Budak Açıklaması

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, turizm sektörü için kısa vadede bazı adımların atılması gerektiğini belirterek, "En yüksek sezonda Antalya ve Muğla'da otellerde doluluk oranı yüzde 50-60 gibi. Esnaf kan ağlıyor. Turizmde bir yangın var, bu yangına bir an önce su dökülmeli, verileceği açıklanan teşvikler de bir an önce verilmelidir" dedi.

Budak, yaptığı yazılı açıklamada, iktidarın turizmle yaşanan olumsuz gelişmeler karşısında etkili ve hızlı önlemler geliştiremediğini, verileceği açıklanan teşviklerin de hala verilmediğini iddia etti.

Turizmin Türkiye'nin bir numaralı sektörü olduğunu ifade eden Budak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ama bu sektöre dönüp bakan yok. Bahaneler üreterek ilerleme sağlanmaz. Bugüne kadar iki teşvik açıklandı. Birincisi uçaklara yakıt desteği, ikincisi 400 binden fazla turist getirenlere kredi kefalet desteği. Nisan-mayıs aylarında, yani düşük sezonda uçak başına verileceği açıklanan 6 bin dolarlık uçuş destekleri, temmuz ayı geldi hala ödenmedi. Verileceği açıklanan kredilerden hala haber yok. Buradan çıkış için somut bir önerileri de yok. Bunu anlamak mümkün değil."

En yüksek sezonda Antalya ve Muğla'da otellerin ortalama doluluk oranlarının yüzde 50-60 düzeylerinde kaldığını, bazı ilçelerin hayalet şehir gibi olduğunu kaydeden Budak, "Turizmde bir yangın var. Bu yangına bir an önce su dökülmeli. Aksi takdirde yangın büyüyecek. Verileceği açıklanan teşvikler bir an önce verilmelidir" açıklamasında bulundu.

Uçak desteğinin temmuz, ağustos ve eylül aylarında da sürdürülmesi, uçaklara boş koltuk desteği verilmesi gerektiğini ifade eden Budak, ayrıca ayakbastı ücretlerinin düşürülmesi, istihdam üzerindeki yüklerler ilgili de bir yapılandırma yapılması gerektiğini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile