CHP Antalya Milletvekilleri: Başkanımızı Bize Göstermediler

CHP Antalya Milletvekilleri: Başkanımızı Bize Göstermediler

Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı Mahmutlar Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltına alınan CHP’li Belediye Başkanı Ali Çelik’e destek vermek üzere, CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan ile Yıldıray Sapan ilçeye geldi.

Mahmutlar Belde Belediyesi'ne yönelik operasyonda, Belediye Başkanı Çelik ile birlikte 31 kişi, suç örgütü kurarak; yönetmek, üye olmak, bu örgüt faaliyeti çerçevesinde ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet, zimmet, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklamak, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, edimin ifasına fesat karıştırmak iddiasıyla gözaltına alındmıştı. CHP Milletvekili Kaptan ile Sapan, Başkan Çelik’e destek vermek amacıyla ilçeye geldi. Çelik’i ziyaret etmek istediklerini belirten Kaptan, karakolda ziyaret etmek istedikleri Başkan Çelik’in, kendilerine gösterilmediğini söyledi.

İfadeleri daha alınmadığı için kartvizitle ‘geçmiş olsun’ dileklerini gönderdiklerini belirten Kaptan, eskiden böyle şeyler olmadığını kaydetti.

Kaptan, “Biz de halkın siyasi temsilcileri olarak, Ankara'dan Deniz Baykal'ın da geçmiş olsun dileklerini getirdik. Habur'daki adalet, savcı, hakim, PKK'lıların ayaklarına gönderiliyor. Deniz Feneri'nde yandaş insanlar savunuluyor. Alanya'da şunu görüyorsunuz, Alanya'da sadece CHP'li belediye başkanları mı var. Diğer belediye başkanlarıyla ilgili şimdiye kadar kaç müfettiş geldi, kaç soruşturma açıldı. Şimdi ne oldu, çarşamba gününe kadar gözaltında tutulacak bizim belediye başkanımız. Çarşamba'dan sonra da savcıya intikal edecek. AK Parti'li mevcut belediye başkanlarına koruma, Kollama var. Ancak CHP'li belediye ve başkanları üzerinde öyle bir baskı var ki bu da gözler önündedir. Öğrendiğimiz kadarıyla Mahmutlar'da hiç bir incelemede bugüne kadar suç unsuruna rastlanılmamış." dedi.

"APO BİLE ZİYARET EDİLİYOR AMA BİZ GÖZALTINDAKİ BAŞKANIMIZI ZİYARET EDEMEDİK"

CHP'li Belediye Başkanı Ali Çelik'in, cezaevi karakolunda tutulmasının çok manidar olduğunu dile getiren CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan da bunun bir gözdağı olduğunu öne sürdü. Yargının siyasallaştığını savunan Sapan, “Bu, seçim yenilgesinin dışa vurumudur. Bir önceki belediyeyi kaybeden AKP'nin bir kurgusudur. Bu iddialar sadece iddia niteliğindedir. Türkiye'de devleti teslim alan Apo bile ziyaret edilirken, gözaltındaki bir belediye başkanını ziyaret edemiyoruz." diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile