CHP Aydın Milletvekili Baydar Açıklaması

'Gülhane Askeri Tıp Akademisi, Milli Savunma Üniversitesine Gülhane Askeri Tıp Fakültesi olarak bağlanmalı'.

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nin, kurulan Milli Savunma Üniversitesine Gülhane Askeri Tıp Fakültesi olarak bağlanmasını istedi.

Baydar, Mecliste, gaziler ve geçmişte Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde görev almış doktorlarla düzenlediği basın toplantısında, kendisinin de Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde yetişmiş bir doktor olduğunu dile getirdi.

Metin Lütfi Baydar, 'Memleket için fedakarca çalışmak, tıbbi bilimsel ilkelere bağlı kalmak, hastası için en iyisini gerçekleştirme çabası Gülhane'den yetişen tüm hekimlerin ortak hasleti olarak Gülhane eğitiminin içine işlemiştir.' ifadesini kullandı.

Askeri tıbbın, silahlı kuvvetlerin savaşma gücünü zinde tutmak ve muhafaza etmek amaçlı tıbbi uygulamaların tümü olduğunu belirten Baydar, sivil doktorlar ile askeri operasyon yapılamayacağını, ayrıca Cenevre Sözleşmesi gereği sivil personelin harekat alanında görev yapamayacağını belirtti.

GATA ve tüm askeri hastanelerin KHK ile Sağlık Bakanlığına devredildiğini anımsatan Baydar, şunları kaydetti:

'Gülhane'de bir yenilenme olması gerektiği açıktır. Evet doğrudur. Ama bu Sağlık Bakanlığına devretmekle olmaz. Önerimiz şu; kurulan Milli Savunma Üniversitesine, Gülhane Askeri Tıp Fakültesi olarak bağlanmak ve tüm askeri hastaneleri de Gülhane Askeri Tıp Fakültesine bağlamak. Ayriyeten TSK Rehabilitasyon Merkezi'ni ve TSK Yaşlı Bakım Merkezi'ni de Gülhane Askeri Tıp Fakültesine bağlamak. Aynı zamanda fakülteyi de sivil öğretim üyesi ve sivil öğrenci alımına da uygun hale getirmek. KHK ile yapılan bu yanlış düzeltilebilir. Bu bir siyasi öneri değildir, Gülhanelinin isteğidir.'

Toplantıya katılan GATA'dan emekli doktorlar, GATA'nın kapatılmasının askeri zafiyete de neden olacağını öne sürdü.

Gaziler de askeri hastanelerde kendilerine gösterilen yaklaşımı sivil hastanelerde göremediklerini belirterek, GATA'nın kapatılmaması gerektiğini savundular.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile